Σταύρος Αρναουτάκης: «Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τη θεομηνία, όμως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε»

σταύρος-αρναουτάκης-δεν-μπορούσαμε-845093

Στον SUPER FM 89.6 μίλησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Παππά, τοποθετήθηκε για τα μεγάλα ζητήματα της Κρήτης, με στάση ιδιαίτερα… σεμνή εν όψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου.

Παρά τα όσα λένε οι περιφερειακού του σύμβουλοι, αρνήθηκε να δηλώσει σίγουρος για εκλογή από την πρώτη Κυριακή: «Ότι πει ο λαός. Ποτέ δεν μπορώ να προκαταλάβω ένα αποτέλεσμα εκλογών. Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας, ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας και ότι πει ο κόσμος. Αυτή είναι η θέση όλης της παράταξης. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι και προχωρούμε.»

Η συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κινηθεί γύρω από τις καταστροφές από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου:

«Όταν έρχεται ο καθηγητής Μετσοβίου και λέει οτι είναι φαινόμενο τύπου Ινδονησίας, όταν τα τελευταία 500 χρόνια δεν έχουν πέσει τόσες βροχοπτώσεις, κάνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ, είναι ξεκάθαρο οτι δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο.

Ο κρατικός μηχανισμός όμως λειτούργησε. Όλοι μας ήμασταν μέσα στο πρόβλημα, σε 3 μέρες μέσα βγήκαν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των δρόμων από τους αναδόχους των έργων. Χθες υπεγράφησαν τα 78 εκατ. προς την περιφέρεια και την επόμενη εβδομάδα άλλα 60 εκατ. για να κάνουν οι δήμοι τα έργα για τα οποία έχουν βγει τα τεχνικά δελτία.

Το μεγάλο θέμα στη γέφυρα του Πλατανιά, που 10 του Μάη είχαμε πει οτι θα ήταν έτοιμη, δόθηκε στην κυκλοφορία. Στον Κερίτη δόθηκε η γέφυρα Bailey και ετοιμάζονται οι μελέτες για τα έργα. Για τα Μεγάλα Χωράφια, έγινε η μελέτη από τον ΟΑΚ, δόθηκε στον εργολάβο και δουλεύεται, ο οποίος αμέσως μετά θα πάει και στο Σταλό.

Για τα «προεκλογικά κλαδέματα», σχολίασε:

«Ο διαγωνισμός για το κλάδεμα έγινε πριν 1 χρόνο. Η γραφειοκρατική διαδικασία είναι να έχεις τα χρήματα για να προχωρήσεις. Οι διαγωνισμοί για τις διαγραμμίσεις γίνονται 2 χρόνια πριν. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να μην ξαναέχουμε τέτοια προβλήματα.»

Για τον… εκλεκτό στην αντιπεριφέρεια Χανίων και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρώτα πρέπει να εκλεγούμε, να δούμε ποιοι θα εκλεγούν και θα το δούμε την επόμενη ημέρα. Ο νέος νόμος επιβάλει τις συνεργασίες. Βγάλαμε το «Κρήτη η ζωή μας», έχουμε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και με την «Εθνική Κρήτης» διεκδικούμε την ψήφο του Κρητικού λαού.

Έχουμε όλοι μας αποδείξει οτι μέσα στην περιφέρεια είμαστε για όλους του πολίτες της Κρήτης και όχι για ένα συγκεκριμένο χώρο. Χωρίς κανένα προαπαιτούμενο προχώρησε η συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι όμως για μετά τις εκλογές.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Σταύρος Αρναουτάκης: «Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τη θεομηνία, όμως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ KAI ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    «φαινόμενο τύπου Ινδονησίας» ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΗ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑΛΟ:
    «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΥΠΟΥ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ,» EINAI ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ….
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook