Σταθάκης: Ξανά πρώτο κόμμα στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ – Περιμένω ένα έργο που θα έχει την υπογραφή της Ντόρας Μπακογιάννη…

σταθάκης-ξανά-πρώτο-κόμμα-στα-χανιά-ο-σ-886128

Λίγες μέρες πριν την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και υποψήφιος Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένος του Δημήτρη Παππά στον Super FM, 89.6, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος που στις ευρωεκλογές γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ θα επανασυσπειρωθεί και στις 7 Ιουλίου το κόμμα θα είναι πρώτο ξανά στα Χανιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ενόψει των εκλογών ότι «θα υπάρξει πολύ μεγάλη επανασυσπείρωση ανθρώπων και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πολύ καλά στα Χανιά. Ο κόσμος μας γύρισε μεν την πλάτη, αλλά είναι εκεί… Δεν πήγε στους αντιπάλους μας και τώρα θα έρθει να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, παραμένοντας σταθερά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο περίπου 1.000.000 κόσμος που δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές, την Κυριακή θα έρθει να ψηφίσει» εκτίμησε.

Μιλώντας για την κόντρα που’ χει ξεσπάσει με την Ντόρα Μπακογιάννη για τα έργα στα Χανιά ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε παρακολουθεί την περιοδεία της κας υποψήφιας βουλευτού της Χανίων της ΝΔ και «όπου πάει λέει ότι τα έργα θα συνεχιστούν και είναι καλά… Άρα περιμένω ένα έργο που θα έχει την υπογραφή της Ντόρας Μπακογιάννη, για μπορέσουμε να συζητήσουμε ποια είναι τα κενά στο Νομό».

Αναφερόμενος στα σχόλια της κας Μπακογιάννη για το ΒΟΑΚ ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «ο ΒΟΑΚ δεν υπήρχε, γιατί δεν είχε ούτε χάραξη. Άρα αν και στο θέμα αυτό αν υπήρχε κάποια αντιπαράθεση θα έπρεπε να μας πουν α) αν διαφωνώ στο τρόπο χάραξης του δρόμου ή στο χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο που θα βρεθούν τα χρήματα για το ΒΟΑΚ, που και αυτό επίσης έχει απαντηθεί. το έργο έχει μπει σε τροχιά οπότε είναι λίγο δημαγωγικό να ακούω ότι θα φτιάξει η κα Μπακογιάννη έναν καινούριο ΒΟΑΚ. Αν έχει κάποια καινούρια ιδέα να την ακούσουμε… Για κάτι δρόμους λέει στα Χανιά, αλλά αυτή είναι η εύκολη φυγή από τη συζήτηση».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την αντίδραση της Lamda Development με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και την έκδοση της ΚΥΑ, ο κ. Σταθάκης την χαρακτήρισε αδιακαιολόγητη «για μια υπουργική απόφαση που βγαίνει κατά 95% σε συναίνεση με τους επενδυτές». Πρόσθεσε δε ότι  «είναι πολλά τα λεφτά… Είναι πολύ μεγάλες επενδύσεις, εφόσον γίνει αποδέκτης και προχωρήσει η Lamda Development στη συνέχεια υπενοικιάζει ή αναπτύσσει κομμάτι-κομμάτι με τρίτους. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το κεντρικό πολιτικό θέμα και έχει τεράστια σημασία. Ο τρόπος που η κυβέρνηση το χειρίστηκε είναι μεγάλη επίθεση, περί δήθεν δασών και αρχαιολογικών χώρων. Αλλά αυτό που παρακάμπτεται σε όλο αυτό το μεγάλο project είναι το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν είναι στο 1950, αλλά είμαστε στο 2019 που υπάρχει μία νομοθεσία για κάθε δραστηριότητα ευρωπαϊκή. Δεν μπορείς να παρακάμπτεις και πρέπει να κινείσαι στα θεσμικά πλαίσια. Άρα θέλει δύο για να «χορέψεις τανγκό». Άρα είναι επικοινωνιακό το θέμα και βαθιά πολιτικό, με τεράστια σημασία που έχει αυτή κόντρα για την επόμενη μέρα» εξήγησε με νόημα ο κ. Σταθάκης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος, πέρα από τα τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη (περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, υγείας) τόνισε πως «τα μεγάλα έργα του νησιού είναι ο ΒΟΑΚ και η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και… δεν επιστρέφουν. Από εκεί κει πέρα στα υπόλοιπα έργα, μικρότερης υποδομής, έχει γίνει πολύ δουλειά το ξέρουν οι πολίτες. Υπάρχουν τεράστια θέματα, κυρίως στην οδοποιία που είναι γνωστά και πρέπει να γίνουν».

Μολονότι ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι σε πολλά θέματα η επικοινωνιακή προβολή κάποιων θεμάτων ήταν ελλιπής, ο ΥΠΕΝ στάθηκε στη σημασία της διπλής διασύνδεση της Κρήτης και την εξοικονόμηση χρημάτων των πολιτών. «Η λέξη «ΥΚΩ», κάθε φορά που θα ανοίγει ο κόσμος τον λογαριασμό, θα φύγει! Δεν θα υπάρχει κατηγορία «ΥΚΩ», που είναι αρκετά χρήματα για όλους, 700 εκατομμύρια εξοικονόμησης για τους λογαριασμούς ρεύματος από όλη την Ελλάδα. Και το πιο βασικό, επιμένω ότι η Κρήτη δεν θα έχει ρυπογόνες μονάδες, θα είναι «πράσινο νησί» και θα αποτελέσει ένα διαβατήριο για τον τουρισμό, για τα προϊόντα και δεκάδες άλλες δραστηριότητες» υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χανιώτης Υπουργός, παράλληλα δεν απέφυγε την αυτοκριτική, αφού παραδέχθηκε ότι τα 4 τελευταία χρόνια «πολλά ήταν αυτά που δεν έγιναν καλώς καμωμένα» από την κυβέρνηση. Εξήγησε ωστόσο, ότι «τα τελευταία 4 χρόνια του προγράμματος, ένα μεγάλο μέρος και στην οικονομία, περιελάμβανε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αντικείμενο και σκληρών συμβιβασμών και με σημαντικές αδυναμίες».

Τέλος μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, όσον αφορά στα Χανιά, επεσήμανε κάποιες παραλείψεις που υπήρξαν και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. «Θα έλεγα σε πάρα πολλά έργα και ιδέες που θα έπρεπε να τα είχαμε προχωρήσει στην αρχή της θητείας. Η κριτική που δεχόμαστε είναι σε ένα βαθμό λογική…

Είμαστε μια φρέσκια κυβέρνηση… Δεν είναι βέβαια εύκολο να διαχειριστείς και μία δημόσια διοίκηση με διαφορετικά χαρακτηριστικά στον τρόπο λειτουργίας, αλλά σε πολλά θέματα, έχω την αίσθηση πως καθυστέρησαν…» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, που κλείνοντας επεσήμανε πως αν ποτέ έγραφε κάποιο βιβλίο, θα ήταν εξ ολοκλήρου για την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook