Σταθάκης: Να σταματήσει να παίζει η κυβέρνηση και να προκηρύξει άμεσα εκλογές

σταθάκης-να-σταματήσει-να-παίζει-η-κυβ-1618260

Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όχι μόνο θα έχει θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι και πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε από τον Βόλο, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Σταθάκης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος.

Κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση, αντί να παίζει – όπως χαρακτηριστικά είπε – να προκηρύξει άμεσα εκλογές και να αποφασίσει ο κόσμος ποιος θέλει να τον κυβερνήσει.

“Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα και θα είμαστε πρώτο κόμμα. Πάνω σε αυτή τη στρατηγική στηρίζουμε και την ιδέα της συνεργασίας με ένα ευρύτερο προοδευτικό χώρο για να φτιαχτεί μια πλειοψηφική κυβέρνηση” ,δήλωσε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας πως το κόμμα του δεν περιορίζεται και πιστεύει στην προοδευτική διακυβέρνηση και συμμαχία με άλλες δυνάμεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο πρώην υπουργός τόνισε πως η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε μια οικονομία με μηδενικά ελλείμματα, τόσο στον προϋπολογισμό, όσο και στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας και παραδίδει μια οικονομία με τεράστια ελλείμματα στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, με τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ακόμη, ότι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ είναι η δημιουργία τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μισθωτούς, συνταξιούχους.

“Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός του έναντι μιας πολιτικής που με πρωτόγνωρο τρόπο ευνόησε την κερδοφορία ορισμένων επιχειρήσεων, κυρίως των ενεργειακών”, τόνισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως υπάρχει άλλος δρόμος στην οικονομία, που στηρίζεται στις βασικές πολιτικές τις οποίες έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά στους μισθούς, τα εισοδήματα, τον έλεγχο της ακρίβειας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη βελτίωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου πάντως, είπε πως δεν είναι κάτι που τίθεται άμεσα κι αυτό γιατί η ρύθμιση του δημοσίου χρέους της χώρας – όπως είπε – έγινε το 2018 με τον τρόπο που έγινε, καθώς επίσης γιατί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει αλλαγή κλίματος σε σχέση με τα χρόνια των μνημονίων, όσον αφορά στην εφαρμογή σκληρών πολιτικών λιτότητας.

“Αυτό που προέχει είναι η αλλαγή οικονομικής πολιτικής και ελπίζουμε με την έλευση ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο πρώην υπουργός.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook