Σταθάκης: Απουσιάζει το κοινωνικό κράτος από το κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης

σταθάκης-απουσιάζει-το-κοινωνικό-κρά-889632

«Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ελαστική σχέση εργασίας σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνουν όλες οι εκθέσεις» είπε ο υπεύθυνος της ομάδας επεξεργασίας του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Σταθάκης

«Το πρόγραμμα ανάκαμψης που υπέβαλλε η κυβέρνηση είναι μέτριο προς κακό, καθώς στους 4 άξονες που περιλαμβάνει την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την διαμόρφωση ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις, απουσιάζει το κοινωνικό κράτος», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Γιώργος Σταθάκης, πρώην υπουργός Ενέργειας.

«Από τα 30 δισεκατομμύρια που περιλαμβάνονται στα υπό-προγράμματα, θα δείτε με δυσκολία 1 δις να κατευθύνεται προς την Υγεία κι αυτό διασπασμένο σε πολλά υπό-έργα που δεν αφορούν την κύρια υποδομή και την προσφορά υπηρεσιών υγείας».

Χαρακτήρισε τραγικά τα προγράμματα για την κατάρτιση, την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό ενώ σημείωσε ότι την «πράσινη μετάβαση θα την αναλάβουν 4 το πολύ εταιρείες, αποκλείοντας την κοινωνία».

Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ την πράσινη μετάβαση την είχε με την κοινωνία παρούσα προτείνοντας ένα μοντέλο ανάπτυξης που το 50% της πράσινης ενέργειας, παράγεται από καταναλωτές και νοικοκυριά συμβάλλοντας σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο ανάπτυξης με ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας της εγχώριας παραγωγής και αγοράς».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνδέσει την ψηφιακή μετάβαση με μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, τα χωρικά σχέδια που χρειάζονται για την διευκόλυνση της έννομης τάξης.

Τέλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία έκθεση να μην επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ελαστική σχέση εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

«Έχουμε το μικρότερο ποσοστό συλλογικών συμβάσεων και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τον κατώτατο μισθό τον ορίζει το κράτος και όχι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook