Στάση εργασίας και κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Χανίων για ύλη και τράπεζα θεμάτων

στάση-εργασίας-και-κινητοποίηση-της-ε-1372055

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνει η ΟΛΜΕ για τις 11 Μαΐου καλεί τους συναδέλφους σε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μμ (1 ή 2 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου) και συγκέντρωση στη 1:00μμ, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και η μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Μετά από δυο χρόνια κλειστά σχολεία και την άθλια διαδικασία της τηλεκπαίδευσης κι ενώ φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών τμημάτων υπολειτούργησε λόγω του παράλογου υγειονομικού πρωτοκόλλου, που προέβλεπε το κλείσιμο του τμήματος, μόνο εάν νοσούσε ταυτόχρονα το 50% των μαθητών/τριών +1, το υπουργείο αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσει την κατάπτυστη τράπεζα θεμάτων και να αυξήσει την ύλη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες τμήματα υπολειτουργούσαν, αφού οι ασθενείς μαθητές/τριες προσέγγιζαν, αλλά δεν άγγιζαν το παραπάνω όριο.

Επιπροσθέτως, πολλά περισσότερα παιδιά υποχρεώθηκαν να χάσουν τα μαθήματά τους, προκειμένου να υποβληθούν σε αλλεπάλληλα rapid tests στις Δημόσιες Δομές, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης κρουσμάτων που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξήχθη μετ’ εμποδίων και κάθε άλλο παρά φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σχολική χρονιά, αφού οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να καλύψουν τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά κενά που προκάλεσε ο εγκλεισμός στα παιδιά.

Η τράπεζα θεμάτων, που συνοδεύτηκε από αύξηση της ύλης σε μια σειρά μαθημάτων στόχο έχει την απόρριψη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, όπως έγινε και το 2013-΄14. Ταυτόχρονα, η ΕΒΕ και οι συντελεστές βαρύτητας τα αφήνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δεν το δεχόμαστε! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η τράπεζα θεμάτων, η ΕΒΕ και οι συντελεστές βαρύτητας

· Να μειωθεί η ύλη σε όλες τις τάξεις

· Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, χωρίς περιορισμούς».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook