Στάσεις εργασίας στις φυλακές από τους υπαλλήλους Καταστήματος Κράτησης Χανίων

στάσεις-εργασίας-στις-φυλακές-από-του-1003312

Μέσω του δελτίου τύπου που εξέδωσε την Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων, γνωστοποίησε ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις παρακάτω ημέρες και ώρες στάσεις εργασίας.

Τετάρτη 26/02/2020 και την Παρασκευή 28/02/2020 από 08:30 – 11:00 και 15:00 17:00

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων,  Επισκεπτήρια συνηγόρων και  Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι του Καταστήματος Κράτησης Χανίων κατάφεραν και προσέφεραν μέχρι και σήμερα με όλες τους τις δυνάμεις στο εργασιακό μας χώρο παρά την μεγάλη υποστελέχωση που βιώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φυλακτικό προσωπικό.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς ρεπό και αρκετές φορές διπλές βάρδιες προσπαθώντας να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την λήξη της 8 μήνης σύμβασης των συναδέλφων μας ΙΔΟΧ της προκηρύξεως 6Κ/2018. Πλέον οι βάρδιες που πρέπει να καλυφθούν είναι περισσότερες από το προσωπικό και έτσι δεν μπορεί να υπάρχει εύρυθμη ασφαλή και ομαλή λειτουργία του Καταστήματός μας με ότι αυτό συνεπάγετε.

Οι συνάδελφοί μας οι οποίοι εργάζονταν με σχέση ιδιωτικού δικαίου στην φύλαξη, συνέβαλαν σημαντικά στη εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος μας και ήταν απαραίτητοι μιας και καλύφθηκαν αρκετά κενά που υπήρχαν τα προηγούμενα έτη και κάλυψαν και την λειτουργία νέας πτέρυγας.

Δυστυχώς μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες και σας καλούμε να επιταχύνετε την διαδικασία ανανεώσεως της συμβάσεως των συναδέλφων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων μετά όλων των παραπάνω αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας.

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook