Σταμάτησε η εκπομπή του BBC World News στη Ρωσία

σταμάτησε-η-εκπομπή-του-bbc-world-news-στη-ρωσία-1391809

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι το διεθνές ειδησεογραφικό του τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC World News, σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία, αφότου οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην καταστολή μέσων ενημέρωσης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

H μετάδοση του BBC World News, του καναλιού που παρακολουθείτε εάν βρίσκεστε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή, και που είναι το παγκόσμιο κανάλι ειδήσεων του BBC, μόλις τερματίστηκε», ανακοίνωσε η Βρετανίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Βικτόρια Ντέρμπισιρ.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού ομίλου δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης δήλωσε ότι το κανάλι δεν ήταν πλέον από το Σάββατο διαθέσιμο για εκπομπή στη Ρωσία.

«Λυπούμαστε που οι Ρώσοι τηλεθεατές μας δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και αμερόληπτες πληροφορίες τώρα που τις χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Το BBC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε «προσωρινά» το έργο των δημοσιογράφων του στη Ρωσία για να διασφαλίσει την «ασφάλειά τους», μετά την ψήφιση νόμου που προβλέπει βαριές ποινές φυλάκισης σε περίπτωση διάδοσης «ψευδών πληροφοριών για τον στρατό».

Η ομάδα είχε διευκρινίσει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει στα ρωσικά εκτός Ρωσίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ρωσικό αγγλόφωνο κρατικό κανάλι RT (πρώην Russia Today) έγινε στόχος 27 ερευνών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης Ofcom για έλλειψη αμεροληψίας στην κάλυψη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook