Σταμάτα να παραμελείς τον εαυτό σου! – 10 συμβουλές υγείας και ευεξίας που πρέπει να γίνουν καθημερινή συνήθεια

σταμάτα-να-παραμελείς-τον-εαυτό-σου-10-1474822

Είναι λογικό η σύγχρονη καθημερινότητα και οι απαιτήσεις της καριέρας και της οικογένειας να «αναγκάζουν» τις γυναίκες να βάζουν την αυτοφροντίδα τους στη χαμηλότερη θέση της λίστας με τις προτεραιότητες. Όμως, προκειμένου να συνεχίσει μία γυναίκα να κάνει τα πράγματα που την ευχαριστούν, αλλά και να κυνηγάει τους στόχους της και την «τρελή» καθημερινότητα, οφείλει να προσέχει τον εαυτό της για την ίδια αλλά και για τους άλλους.

Τι πρέπει λοιπόν να προσθέσεις στη ρουτίνα σου, προκειμένου να ζεις μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή;

Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή

Πολλές γυναίκες τείνουν να παραμελούν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες επειδή είναι πολύ απασχολημένες. Προσπάθησε να λαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι από μια φυσική υγιεινή διατροφή, όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας, ψάρια, πουλερικά, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς. Γενικά, οι γυναίκες χρειάζονται ασβέστιο για να χτίσουν υγιή οστά και να τα διατηρήσουν δυνατά καθώς μεγαλώνουν. Καλές πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Ενυδατώσου

Η ενυδάτωση είναι κριτικής σημασίας για την υγεία και τη σωματική και πνευματική λειτουργία. Το να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επίσης το κλειδί για να διατηρήσεις τον εαυτό σου σε φόρμα τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό για υπενθύμιση. Η ενυδάτωσή σου είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια ή τη διατήρηση του βάρους σου, επειδή αφενός μειώνει το αίσθημα της πείνας και αφετέρου βοηθά να τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Διατήρησε το ιδανικό σου βάρος

Η διατήρηση του σωματικού βάρους είναι σημαντική για την ευεξία των γυναικών. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο αρκετών χρόνιων παθήσεων και να μειώσει την ποιότητα ζωής. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό είναι να τρως με σύνεση, θρεπτικά και να κοιμάσαι αρκετά.

Λάμβανε συμπληρώματα καθημερινά

Μαζί με μια καθημερινή πολυβιταμίνη, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο είναι τα μέταλλα που χρειάζονται οι περισσότερες γυναίκες. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μπορεί να επιφέρει αραίωση των μαλλιών. Το μαγνήσιο βοηθά στον ύπνο, την υγεία των οστών και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, το άγχος και τις ημικρανίες.

Μείωσε το άγχος

Ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής μιας γυναίκας, η τάση για «ταχυδακτυλουργικά» κόλπα και η διεκπεραίωση πολλών στόχων ταυτόχρονα, είναι κάτι που οδηγεί σε στρες και άγχος. Αφιέρωσε χρόνο για χαλάρωση και ανάπαυση κάθε μέρα για να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Κάνε γιόγκα ή διαλογισμό, διάβασε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό ή κάνε μια βόλτα. Σημαντικό είναι να μάθεις να λες όχι χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα για αυτό.

Κάνε ετήσιους ιατρικούς ελέγχους

Ο έλεγχος της υγείας και ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι ένας σημαντικός τρόπος αναγνώρισης προβλημάτων πριν εμφανιστούν συμπτώματα. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι καλά, ένα check-up μπορεί να εντοπίσει σημάδια σοβαρών ασθενειών και καταστάσεων και να σου δώσει καλύτερες πιθανότητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Παραδοσιακά, όλες οι γυναίκες μετά τα 40 πρέπει να κάνουν μαστογραφία ετησίως για την πρώιμη ανίχνευση καρκίνου. Συμβουλεύσου τον γυναικολόγο σου γι’ αυτό και προγραμμάτισε έναν έλεγχο κάθε χρόνο με τον οικογενειακό σου γιατρό ή τον παθολόγο σου ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είσαι.

Κοιμήσου επαρκώς

Με τα πολυάσχολα προγράμματα που διατηρούν οι περισσότερες γυναίκες, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθούν σωστά. Ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει την παραγωγικότητα, καθώς και την ψυχική και σωματική κατάσταση του σώματός σας. Τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι ζωτικής σημασίας.

Δημιούργησε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης

Έρευνες δείχνουν ότι οι κοινωνικοί κύκλοι αυξάνουν την ευτυχία, τη διάρκεια ζωής και την πιθανότητα επιβίωσης από προβλήματα υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις έναν κύκλο υποστήριξης είναι να είσαι μέρος του κύκλου υποστήριξης κάποιου άλλου και να είστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Ο εθελοντισμός, η φιλανθρωπική εργασία, τα χόμπι και τα ψυχαγωγικά ομαδικά αθλήματα είναι άλλοι τρόποι για να συναντήσεις ανθρώπους και να δημιουργήσεις φιλίες.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και γέμισέ τον με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. Η ημερήσια δόση του «χρόνου μου» είναι μία από τις πολλές υγιεινές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται καλύτερα.

missbloom.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook