Σταδιακά δίνουν ρεύμα στην Κρήτη – Ανησυχία για το black out

σταδιακά-δίνουν-ρεύμα-στην-κρήτη-ανη-831717

Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Κρήτη, που έμεινε χωρίς ρεύμα, προκάλεσε η φωτιά και η έκρηξη που εκδηλώθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο Κέντρο Κατανομής της επιχείρησης στα Λινοπεράματα στο Ηράκλειο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

Στο νησί σημειώθηκε black out για αρκετή ώρα, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.

Η κινητοποίηση της ΔΕΗ ήταν άμεση, ενώ συναγερμός σήμανε και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα στα Χανιά, μέσω του οποίου θα γίνονταν η προσπάθεια ηλεκτροδότησης ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στις υπόλοιπες μονάδες παραγωγής ενέργειας στο νησί.

Η όλη διαδικασία είχε αποτέλεσμα καθώς σταδιακά δόθηκε ρεύμα σε αρκετές περιοχές των Χανίων, αλλά και ολόκληρου του νησιού, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του τις επόμενες ώρες, καθώς το να τεθούν σε λειτουργία, όλες οι μηχανές απαιτεί χρόνο.

Στα Χανιά, το ρεύμα κόπηκε στις 12:05 προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης καθώς τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ τις οποίες δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την φωτιά στο Κέντρο Κατανομής στο Ηράκλειο υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Π.Υ με 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες καθώς και η 3η ΕΜΑΚ, με αποτέλεσμα το συμβάν να τεθεί πολύ σύντομα υπό πλήρη έλεγχο.

Σημειώνεται πως υπήρξε άμεση επικοινωνία του Χανιώτη Υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέδειξε για μια ακόμη φορά το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ολόκληρη η Κρήτη και την αναγκαιότητα επίλυσης του, ενώ ευτύχημα θεωρείται πως το συμβάν δεν έλαβε χώρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου η ζήτηση ρεύματος είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτήν της τωρινής περιόδου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook