Στάχτη, αποκαΐδια και απόγνωση άφησε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Καταστράφηκαν περιουσίες σε λίγες ώρες | Photos

στάχτη-αποκαΐδια-και-απόγνωση-άφησε-η-1261303

Δάκρυα στα μάτια φέρνει η εικόνα καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης και πήρε πολύ γρήγορα τεράστιες διαστάσεις.

Η πύρινη λαίλαπα δεν άφησε τίποτα όρθιο, καταβροχθίζοντας φυσικό τοπίο, σπίτια και περιουσίες στο πέρασμά της.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την καταστροφή

Παντού καμένα και όλεθρος. Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ζώα πέθαναν με φρικτό τρόπο, περιουσίες κατεστραμμένες. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά.

Η πύρινη λαίλαπα πέρασε ακόμη και το ρέμα της Χελιδονούς, ενώ υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι τη Λυκόβρυση, όπου υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες, τις οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες.

 Κάτοικος των Αδάμων περιέγραψε στο DEBATER τη στιγμή της πυρκαγιάς.

“Εχουμε γεμίσει παντού στάχτες, ρίχνουμε νερό συνέχεια. Μόλις η φωτιά πέρασε το ρέμα της Χελιδονούς εγκαταλείψαμε την περιοχή. Γύρισα μετά από ώρες, ευτυχώς δεν κάηκε το σπίτι”, λέει.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα βόρεια και δυτικά προάστια

Εκτός από την ατμόσφαιρα που μυρίζει παντού καμμένο, οι στάχτες από τη Βαρυμπόμπη έχει φτάσει σε όλα τα δυτικά και βόρεια προάστια, ενώ υπάρχουν αναφορές και για στάχτες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα και στην Εθνική οδό λόγω των καπνών.

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη, αφού υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστιες που καίνε στην περιοχή και αναζωπυρώνονται συνεχώς. Λίγο μετά τις έξι το πρωί σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αερο-σκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει 315 κλήσεις για μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία, ενώ 6 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

debater.gr, zougla,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook