Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων στα Χανιά – Πόσο θα κοστίσει το πετρέλαιο θέρμανσης, τι γίνεται με το επίδομα

στα-ύψη-οι-τιμές-των-καυσίμων-στα-χανιά-753294

Ιδιαίτερα υψηλές με προοπτική να αυξηθούν κι άλλο είναι οι τιμές των καυσίμων, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν αργά αλλά σταθερά εδώ και μήνες, ενώ η φορολογία στα καύσιμα παραμένει υψηλότατη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση μείωσης.

Στα Χανιά, η αμόλυβδη 95 οκτανίων πωλείται από 1.695 ως και 1.75 ευρώ το λίτρο στα βενζινάδικα, ενώ το πετρέλαιο κίνησης από 1,38 ως και 1,46 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννη Δρακακάκη.

Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου, η πρόβλεψη του κ. Δρακακάκη είναι ότι η αρχική τιμή θα κυμανθεί στο 1,10 ευρώ το λίτρο στα Χανιά, με την προϋπόθεση ότι η εικόνα της αγοράς θα παραμείνει ως έχει τώρα.

«Είναι μια πολύ υψηλή τιμή«, είπε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος των βενζινοπωλών. «Κανονικά το πετρέλαιο θέρμανσης θα έπρεπε να κάνει περίπου 60 λεπτά, αλλά η φορολογία το κάνει τόσο ακριβό. Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι 280 ευρώ ανά 1000 λίτρα, ενώ παλαιότερα ήταν 60 ευρώ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω στον φόρο αυτό, υπολογίζεται και ο ΦΠΑ και η επιβάρυνση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Εμείς ως βενζινοπώλες επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, ειδικά σήμερα που ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών προχώρησε σε μια απαισιόδοξη πρόβλεψη, ότι το πετρέλαιο μπορεί εντός του χειμώνα να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, πράγμα που θα εκτοξεύσει τις τιμές της αμόλυβδης στα Χανιά πάνω από τα 1,80 ευρώ το λίτρο.

Όσο για το επίδομα θέρμανσης, η αύξηση κατά 20% του ποσού που θα χορηγηθεί φέτος στους δικαιούχους αποτελεί… παρηγοριά στον άρρωστο. Τα Χανιά είναι στην Δ’ ζώνη και τα ποσά που δίδονταν πέρσι κυμαίνονταν από 80 ως 100 ευρώ ανά νοικοκυριό. Που σημαίνει ότι τώρα θα κυμανθούν από 96 ως 120 ευρώ, αν και προβλέπονται προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας διπλάσιας από το ύψος της επιδότησης που θα λάβει.

Ισχύουν επίσης εισοδηματικά κριτήρια:

Άγαμος: Έως 12.000 €

Έγγαμος: Έως 20.000 € συν 2.000 € για κάθε παιδί

Μονογονεϊκή: Έως 22.000 € συν 2.000 €

Ακίνητη περιουσία: Έως 130.000 € (άγαμοι) – 250.000 € (έγγαμοι)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook