Στα ύψη αναμένονται τα κρούσματα και σήμερα – Πιθανόν να ανακοινωθεί χαλάρωση των μέτρων

στα-ύψη-αναμένονται-τα-κρούσματα-και-σ-1195068

Στα ύψη αναμένεται να είναι και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς ήδη τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί είναι πάρα πολλά και το πιθανότερο είναι να κινηθούν κοντά στα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή γύρω στα 4.000, υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι σήμερα μπορεί να μην τα ξεπεράσουν.

Σε κάθε περίπτωση και σήμερα οι αριθμοί που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ θα είναι εφιαλτικοί. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκαν «μαύρα» ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με 4.340 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο και 741 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ακόμη 72 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Μ

όνο στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 2.097 μολύνσεις, ενώ «έκρηξη» σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη με 535 νέα κρούσματα. Σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν 65.979 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και η θετικότητα έφτασε το 6,58%.

Την ίδια στιγμή γιατροί και νοσηλευτές βιώνουν εφημερίες «τρόμου». Δεν προλαβαίνουν να δέχονται νέα περιστατικά ασθενών με κορονοϊό, που χρειάζονται νοσηλεία είτε σε απλές κλινικές COVID ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) πιέζεται ακόμα ασφυκτικά.

Την Τρίτη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής έφτασαν τις 230, αυξημένες κατά 60 έπειτα από ένα διάστημα πέντε ημερών. Ήδη στις ΜΕΘ της Αττικής νοσηλεύονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διασωληνωμένοι 440 ασθενείς ενώ άλλοι 50 σε θαλάμους περιμένοντας πάνω από 24 ώρες για να μεταφερθούν σε μονάδες.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Το απόγευμα, όπως κάθε Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Δεν αποκλείεται να βρίσκεται μαζί του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τη στρατηγική για τη χαλάρωση των μέτρων.

Αυτό όμως είναι πιθανόν να γίνει εφόσον έχει ολοκληρωθεί η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών και έχει διαμορφωθεί μια τελική εισήγηση, προκειμένου να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Αλλιώς οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων δεν θα γίνουν σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι σε εξέλιξη, με λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους να λαμβάνουν υπόψιν τους πριν κάνουν τις εισηγήσεις τους τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και την έντονη κόπωση των πολιτών.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook