Στα τάρταρα ο τζίρος των πρακτορείων ΟΠΑΠ στα Χανιά – Στάση εργασίας από τους ιδιοκτήτες

στα-τάρταρα-ο-τζίρος-των-πρακτορείων-ο-1323825

Πάνω από 50% υπολογίζεται πως είναι η πτώση του τζίρου για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στα Χανιά εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αυτό τόνισε το πρωί, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ, πρώην πρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ Χανίων και ιδιοκτήτης πρακτορείου Μανώλης Παπαδάκης: «Δυστυχώς καλούμαστε για άλλη μια φορά σαν επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι να αναλάβουμε ατομική ευθύνη, που εδώ και 20 μήνες αυτό έχει γίνει χάπι για όλες τις αρρώστιες θα έλεγα εγώ.

Αυτό που γίνεται ειδικά με την τελευταία ΚΥΑ είναι να θεωρήσει εμάς χωροφύλακες, ούτως ώστε να ελέγχουμε τον κάθε ένα που μπαίνει μέσα στο πρακτορείο το δικό μας, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο, γιατί το 90% των πρακτορείων έχουν ένα άτομο στη βάρδια και είναι και ηθικό ζήτημα, δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε εμείς τον έλεγχο. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε είναι ότι ο τζίρος έχει πέσει στα τάρταρα.»

Στροφή στο διαδίκτυο και τα online τυχερά παιχνίδια καταγράφηκε τους μήνες της πανδημίας, με τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ να εκφράζουν την ανησυχία τους για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο τζίρο τους λόγω των νέων μέτρων: «Τους τελευταίους 20 μήνες, μεγάλο κομμάτι των πελατών μας, προτίμησε το διαδίκτυο για τυχερά παιχνίδια, κάτι το οποίο είδαμε στην πράξη το προηγούμενο διάστημα. Η

διαφορά με μας είναι ότι δε μπορούμε να κάνουμε ούτε click away, ούτε take away, ούτε να πουλήσουμε ιντερνετικά κάτι. Φοβόμαστε κιόλας να μην κολλήσουμε, όταν αναγκαζόμαστε να ελέγξουμε τόσο κόσμο. Γιατί εάν κολλήσουμε, δεν έχει προβλεφθεί κάτι. Πρέπει να κλείσουμε το πρακτορείο μας και να κάτσουμε σπίτι. Και ποιος θα μας πληρώσει;»

«Περιμένουμε αύξηση του τζίρου τις γιορτές»

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου τους κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων :«Περιμένουμε αύξηση του τζίρου τις γιορτές. Δυστυχώς όμως θα είναι δύσκολες γιορτές. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να μπαίνουν οι πελάτες στα πρακτορεία με κάποιο τρόπο στις γιορτές.»

Ο κλάδος που ήδη έχει πληγεί από τα προηγούμενα lockdown, συνεχίζει να μετρά προβλήματα, όπως τις αυξήσεις στο κόστος των λογαριασμών ρεύματος, τα ενοίκια αλλά και οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως για τις επιστρεπτέες προκαταβολές θα πρέπει να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια: «Και τα ενοίκια θα μπορούσαν να επιδοτηθούν και οι εκκρεμότητες στις ασφαλιστικές εισφορές να διακανονιστούν.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Στα τάρταρα ο τζίρος των πρακτορείων ΟΠΑΠ στα Χανιά – Στάση εργασίας από τους ιδιοκτήτες

  1. Τα στοιχηματα μας φαγανε τωρα…
    Τοσο κοσμο καταστρέφετε με τον τζογο κορακια τοκογλύφοι.
    Καλυτερα να κλεισουν ολα τα πρακτορεια να γλιτωσει ο κοσμος αλλο ενα κακό.

    1. Να κλείσουν τα πρακτορεία(τοκογλύφοι!)και ν’ ανοίξουν καζίνο,που είναι φιλόπτωχα ιδρύματα!
      Όλη η Ελλάδα τζογάρει πλέον ηλεκτρονικά.Αν το ‘χεις πάρει χαμπάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook