Στα τάρταρα ο τουρισμός στην Κρήτη – Προβληματίζει η διασπορά και η νέα «φωλιά» κρουσμάτων

στα-τάρταρα-ο-τουρισμός-στην-κρήτη-πρ-1204422

Οι μέρες περνούν και ο κορονοϊός συνεχίζει να βασανίζει τους κατοίκους της Κρήτης. Τα κρούσματα αυξάνονται και οι κρατήσεις των τουριστών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Ανησυχία στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί, ανέρχονται πλέον σε 8!

Την Δευτέρα, τρία παιδιά, μετά τα self test που διενήργησε το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν θετικά στον ιό. Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους και στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν χθες συνολικά 86 έλεγχοι και εντοπίστηκαν άλλα πέντε κρούσματα στις οικογένειες των μαθητών.

Ανησυχία για τον τουρισμό

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 125 νέες μολύνσεις από τον ιό με τον πρόεδρο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν δεν γίνουμε «πράσινος» προορισμός δεν θα υπάρξουν και τουρίστες.

«Εάν δεν γίνουμε πράσινος προορισμός δεν βλέπω να έρχονται ικανοποιητικές κρατήσεις. Αν δεν γίνει αυτό θα είναι καταστροφή. Όταν βλέπω 125 κρούσματα καταλαβαίνεται ότι ανησυχώ. Βλέπω ότι το άνοιγμα της εστίασης και ο τρόπος με τον οποίον τον έχουμε εκλάβει είναι απαράδεκτος.

Άνθρωποι έχουν πετάξει τις μάσκες, δεν τηρούν τις αποστάσεις λες και δεν υπάρχει ιός. Ο ιός όμως είναι εδώ, παραμονεύει και μέχρι να εμβολιαστούμε θα πρέπει να προσέχουμε. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό δεν θα έχουμε τουρίστες. Ήλπιζα ότι αυτός ο αριθμός θα είχε μία σταδιακή μείωση ώστε να φτάσουμε στα κρούσματα κάτω των 50 που είναι και το ζητούμενο. Με 125 κρούσματα πάμε πάλι πίσω», τόνισε μιλώντας στο cretapost.gr ο κ. Βλατάκης ενώ παράλληλα εξήγησε πως ο τουρίστας επιλέγει για τις διακοπές του την ασφάλεια του «πράσινου» προορισμού.

Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι στο 10% με 15% σε σχέση με αυτές του 2019. Περιμένουμε και ελπίζουμε όπως δείχνουν τα στοιχεία από τον κ. Τζανάκη και άλλους επιστήμονες ότι μέχρι την 1η εβδομάδα του Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Αυτό βέβαια μόνο αν γίνουμε πράσινος προορισμός», επεσήμανε ο κ. Βλατάκης.

Πηγή: newsit.gr

One thought on “Στα τάρταρα ο τουρισμός στην Κρήτη – Προβληματίζει η διασπορά και η νέα «φωλιά» κρουσμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook