Στα σκαριά» η ίδρυση νέου κόμματος από «καραμανλικούς» – Ποιοι θα συμμετέχουν

στα-σκαριά-η-ίδρυση-νέου-κόμματος-από-1069875

Ανοιχτή και σχεδόν επίσημη είναι πλέον η διαμόρφωση μιας νέας τάσης εκτός της ΝΔ, που κατοχυρώνει τη θέση της στην κεντροδεξιά παράταξη, αποτελούμενη κυρίως από «καραμανλικά» στελέχη, σύμφωνα με το tvxs.gr.

Τον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα, συναποτελούν πρόσωπα που βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά δίπλα στον Κώστα Καραμανλή και όχι μόνο, αλλά διατηρούν «αποστάσεις ασφαλείας» από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, όπως ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, οι πρώην Υπουργοί Σάββας Τσιτουρίδης, Χρήστος Ζώης, Αργύρης Ντινόπουλος και αρκετοί άλλοι.

Χαρακτηριστικό στοιχείο διαφοροποίησης από τη σημερινή ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο προσανατολισμός σε ένα «κοινωνικό κέντρο», όπου συναντώνται οι παραδοσιακές ιδεολογικές καταβολές του καραμανλικού χώρου με πολίτες του ευρύτερου κέντρου που αναζητούν πολιτική έκφραση. «Κοινωνικό Κέντρο» «Δημοκράτες», «Δημοκρατικό Κέντρο», «Ακριβώς Κέντρο» είναι κάποια από τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι για το νέο σχήμα και προδίδουν τον χώρο που φιλοδοξεί να καταλάβει στο πολιτικό σύστημα και να κεφαλαιοποιήσει και τη δυσαρέσκεια που εκδηλώνεται στη ΝΔ για τις επιλογές και τις αστοχίες του Μαξίμου.

Κίνηση σε δύο επίπεδα

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα, παράλληλα με την πολιτική ατζέντα τα στελέχη κινούνται και στην κοινωνία των πολιτών με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διοργανώνονται διαρκώς μικρές θεματικές συναντήσεις γύρω από διάφορους χώρους και ενδιαφέροντα, με στόχο να συναντηθούν με κόσμο που δεν προέρχεται από παραδοσιακές κομματικές διαδρομές αλλά προσεγγίζουν την πολιτική με νέους όρους. Πρόσφατα έγινε μια ακόμη συνάντηση στελεχών της πλατφόρμας forum2020.gr του Νίκου Καραχάλιου στη Βορειοανατολική Αττική ενώ εν μέσω θέρους προγραμματίζονται εκδηλώσεις τόσο στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης όσο και της ενδυνάμωσης κοινωνικών συμμαχιών.

Τα στελέχη πυκνώνουν τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται για αυτόνομη κάθοδο ακόμη και σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει πεδίο στην κεντροδεξιά αλλά και μεγάλη αποξένωση στο εσωτερικό της ΝΔ για τις ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε μια σειρά από οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα.

3 thoughts on “Στα σκαριά» η ίδρυση νέου κόμματος από «καραμανλικούς» – Ποιοι θα συμμετέχουν

  1. Αν το μεταναστευτικο δεν λυθεί με τόν σωστό τρόπο που θέλουν οι πολίτες (απελάσεις, επαναπροωθήσεις, κλπ) για να ανασάνει πάλι ο Έλληνας στην χώρα του η ΝΔ δεύτερη τετραετία δεν θα δει ούτε στον ύπνο της. Το μεταναστευτικο αν θα λυθεί σωστά θα λύσει ταυτόχρονα εγκληματικότητα, ναρκωτικά, τρακάρισμα στα νοσοκομεία, αίσθημα περί δικαίου οταν οι Έλληνες υποφέρουν να αγοράσουν τρόφιμα οι παράνομοι να απολαμβάνουν τζάμπα προνόμια σε υπερθετικό βαθμό, κλπ. Το μεταναστευτικό είναι η αχίλλειος φτέρνα όλων των κυβερνήσεων από τα τελευταία 20 χρόνια και οποίος το λύσει σωστά θα γίνει από το λαό και ήρωας και εθνάρχης με τα ανάλογες πολιτικές νίκες και επιβραβεύσεις ! Ότι άλλο ασχολείστε ακόμα και η οικονομία είναι δευτερεύον γιά τον λαό παρά τα όσα δημοσιεύουν οι στυμμένες δημοσκοπίσεις σας. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μας και έχει παραβιαστεί, βιαστεί και λεηλατηθεί,νοιώθουμε συνεχώς να μας απειλούν, τρομοκρατούν, ληστεύουν και να μας σκοτώνουν ανάλογα με τη διάθεσή τους μέσα στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Δεν έχουμε καμία ελπίδα να μας προστατεύσουν και να μας απαλλάξουν από την απειλή οι κυβερνώντες γιαυτο θα τους αλλάζουμε μεχρι να βρεθεί ο πατριώτης που χρειαζώμαστε, έτσι απλά. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε το ονομά του ούτε τα πτυχία του, μόνο η αγάπη του για το λαό και την Ελλάδα.

    1. Δεν ειναι ανάγκη να τους αλλάζουμε με την συχνοτητα που γραφεις!! Αμα δεν σου αρεσει η κατασταση στην Ελλαδα ξεκουμπισου για αλλα μερη για να γλυτωσουμε κι’εμεις απο κατι μπαραμπακους σαν την αφεντια σου , πρωταθλητες στην κλαψα!!!

  2. Καλώς τόνε, και για να ξεκινήσουμε με ενδιαφέρον πές μας πόσα ευρώ πάει τό προσκύνημα σήμερα, πόσο έχεις πληρώσει στην εφορία τα τελευταία 10 χρόνια, τό βαθμό συγγένειας μέ κρητικό πολιτικό, την θέση σου σε ΜΚΟ εκτός και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος μέ ……………τό προσόν του …..συντέκνου η του βαφτιστήρα !!!!
    Τό κακό μέ σας τούς σπουδαιοτίποτε είναι ότι νομίζεται ότι η χώρα είναι μουσταρέ σας επειδή έχετε μακριά ….γλώσσα. πού χειρίζεστε επιδέξια όταν χρειαστεί να δείξετε την υποταγή και αφοσίωση στόν αφέντη. Ειλικρινά σε λυπάμαι γιατί η απάντηση σου επιβεβαίωση τό σχόλιο μου περί ανθελλήνων που ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    Εμένα είναι η πατρίδα μου και δεν φεύγω ενώ εσυ έφυγες ήδη και εσάς εδώ σας λέμε αναμαζωξιάρηδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook