Στα «κόκκινα» και σήμερα το θερμόμετρο στην Κρήτη – Τι καλοκαίρι θα κάνει

στα-κόκκινα-και-σήμερα-το-θερμόμετρ-1040510

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα προβλέπεται, για σήμερα, στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

«Ακραία συμπεριφορά του καιρού – Προσοχή στον ήλιο»

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον ασυνήθιστο καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιος καύσωνας πριν από τις 20 Μαΐου» και ότι «πρόκειται για μια ακραία συμπεριφορά του καιρού». Σύμφωνα με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, «και σήμερα έχουμε σπάσει τα ρεκόρ όλων των εποχών».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι «ο ήλιος θέλει πολλή προσοχή γιατί έχουμε μεγάλους δείκτες υπεριώδους ακτινοβολίας. Έχουμε τιμές δεικτών που τους βλέπουμε στα μέσα Ιουλίου γι’ αυτό και όσοι πάνε και αύριο στη θάλασσα πρέπει να πάρουν σημαντικά μέτρα προστασίας γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πολύ επικίνδυνη».

Όσο για το τι καλοκαίρι πρέπει να περιμένουμε, ο κ. Λαγουβάρδος είπε ότι «ο καύσωνας τόσο νωρίς δεν δείχνει κάτι. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι που άρχισε τόσο νωρίς και αυτό έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook