Στα «κάγκελα» γονείς, μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Βουκολιών – Δεν έχουν αναπληρώσει τη θέση έναν μήνα μετά τον θάνατο καθηγητή

στα-κάγκελα-γονείς-μαθητές-και-καθη-985438

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στο Γενικό Λύκειο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, για τη μη κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε στο πρόγραμμα διδασκαλίας, μετά τον θάνατο του μαθηματικού Νίκου Ταμπάκη.

Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας μήνας και κάτι, από τότε που το σχολείο αποχαιρέτησε τον ιδιαίτερα αγαπητό καθηγητή του και οι μαθητές όλο αυτό το διάστημα έχουν κενό κατά τις ώρες που θα έκαναν μαθηματικά.

Εκτός αυτού όμως, η ολιγωρία των αρμοδίων ώστε να καλύψουν τη θέση του μαθηματικού, προκαλεί ανησυχία σε μαθητές και γονείς ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Με ψηφίσματα και ανακοινώσεις, μαθητές γονείς και καθηγητές του σχολείου καλούν τους αρμόδιους να προβούν σε άμεσες κινήσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα-αγκάθι για την ορθή λειτουργία του σχολείου και για τη σωστή προετοιμασία για τις πανελλήνιες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Ένα μήνα μετά την τραγική απώλεια του φίλου, συναδέλφου και μαθηματικού του σχολείου μας, Νικόλαου Ταμπάκη, δεν έχει καλυφθεί το λειτουργικό κενό στο σχολείο . Δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα του σε όλες τις τάξεις και κυρίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της  Γ΄ Λυκείου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους να προσπαθήσουν, όχι μόνο να αναπληρωθεί το διδακτικό κενό μα και το ψυχολογικό άλγος της απώλειας ενός αγαπημένου δασκάλου, το οποίο δεν βοηθούμε να ξεπεράσουν τα παιδιά μας, καθώς καθημερινά έχουν ΚΕΝΟ την ώρα των μαθηματικών !!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στις 17 Ιανουαρίου συνεδρίασε το 15μελες συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Βουκολιών και δηλώνουμε το εξής:

Ζούμε και στηρίζουμε μια επαρχιακή περιοχή της Κρήτης, καταγόμαστε από εργατικές και αγροτικές οικογένειες και διεκδικούμε το δικαίωμα ισότιμης μεταχείρισης με τους μαθητές της υπόλοιπης χώρας. Το σχολείο μας επί τρεις μήνες δεν είχε καθηγητή Βιολογίας και αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κατάληψη για επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά, εξαιτίας της τραγικής απώλειας ενός δασκάλου μας, δημιουργήθηκε άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχει μαθηματικός στο σχολείο μας με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές να στερούνται τη δυνατότητα να διδαχτούν το μάθημα. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα για όλους  εμάς, επειδή βιώσαμε και τον χαμό ενός δασκάλου που δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε. Δεν αναπληρώνεται το κενό τόσο ψυχολογικά όσο και διδακτικά, ενώ ο χρόνος προς τις πανελλαδικές εξετάσεις κυλάει γρήγορα.

Αισθανόμαστε αδικημένοι γιατί θα κληθούμε να διαγωνιστούμε με άλλους μαθητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι την ίδια στιγμή διδάσκονται μαθηματικά. Γι αυτό απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση καθηγητή μαθηματικών στο σχολείο μας!

Το μαθητικό συμβούλιο θα προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους γονείς, το Σύλλογο διδασκόντων και την ΕΛΜΕ Χανίων, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας.

ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΛ. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Βουκολιών συνεδρίασε εκτάκτως στις 17 Ιανουαρίου 2020 με αποκλειστικό θέμα το σοβαρό διδακτικό κενό που δημιουργήθηκε στο σχολείο των παιδιών μας, μετά τον θάνατο του καθηγητή των μαθηματικών Ταμπάκη Νικολάου. Ζητούμε από τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα τοποθετώντας άμεσα αναπληρωτή. Δεν μπορούν τα παιδιά μας να οδηγούνται στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς καθηγητή και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εξαναγκάζονται οι γονείς να καταφεύγουν σε ιδιαίτερα μαθήματα. Για τον λόγο αυτό, σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι προβήκαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του σχολείου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook