Στα όριά τους οι διανομείς των Χανίων: «Η αναγνώρισή μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια»

στα-όριά-τους-οι-διανομείς-των-χανίων-1128130

Το Σωματείο Διανομέων Χανίων «ΙΩΣΗΦ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ» με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και έδωσαν από το υστέρημα τους για να στηρίξουν τον συνάδελφο που είχε σοβαρό ατύχημα την ώρα που εργαζόταν.

Όπως επισημαίνεται, «η σημασία του να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας αποδείχτηκε άλλη μια φορά, και μας θυμίζει πως όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.»

Αναλυτικά το σχόλιο για το ατύχημα του διανομέα για τα ατυχήματα και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους του κλάδου:

«Το ατύχημα του συναδέλφου μας δεν ήταν το μόνο σε έναν χρόνο πανδημίας. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο είχαμε 11 θανατηφόρα ατυχήματα πανελλαδικά στον κλάδο μας. Η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έσπασε κάθε προηγούμενο , η δουλειά μέσα από τα καταστήματα , μεταφέρθηκε στους δρόμους και τα σπίτια. Η αναγνώριση μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια. Τα ατελείωτα ωράρια, η δουλειά σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα , η ανασφάλιστη εργασία , τα κακοσυντηρημένα μηχανάκια , τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν πάλι εμάς και όχι την εργοδοσία καθώς και η μη ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να τα αλλάξει όλα αυτά αλλά φέρνει νέο νόμο ο οποίος μονιμοποιεί όλα τα παραπάνω και φέρνει κατάργηση 8ωρου και 5ημερου μειώσεις μισθών και εργοδοτικών εισφορών ,απλήρωτες υπερωρίες και διευθέτηση ωραρίου σε βάθος εξαμήνου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας και χαιρετίζουμε τα αιτήματα τους. Ανταποκρινόμαστε στο Πανελλαδικό κάλεσμα για δράση μαζί με 46 σωματεία την Παρασκευή στις 9 Απριλίου 18:00 στην πλατεία δημοτικής αγορά και βάζουμε τα δικά μας αιτήματα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Υποχρεωτική Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους διανομείς

Μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα προστασίας (κράνος κτλ) με ευθύνη της εργοδοσίας

Μηχανάκια Εξοπλισμός συντήρηση και έξοδα κίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των

διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες»

zarpanews.gr

One thought on “Στα όριά τους οι διανομείς των Χανίων: «Η αναγνώρισή μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια»

  1. «Η αναγνώριση μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια.» πατε καλα ρε; εσεις εισαστε οι ηρωες; ε αμα το λετε εσεις οι ιδιοι… μην επισκιαζετε τους πραγματικους ηρωες με τετοια εγωιστικα σχολια! ντελιβεραδες εισαστε, που βγαζουν τη ζωουλα τους στο σφυρι για ενα χαρτζηλικι. Αν σεβοσασταν εσεις οι ιδιοι τον εαυτο σας, θα κανατε πραγματικες εργασιες, αληθινες δουλειες και οχι να τρεχετε του σκοτωμου εν γνωση σας εκμεταλλευομενοι σαν δουλικα, για τον καφε και το σουβλακι του καθε χοντροπετσου. Ακου εκει… «ηρωες». Για τι ειστε ηρωες; που θα πατε στην καθε γομαρα τον καφε στο σπιτι; Σφαξε με αγα μου ν αγιασω εισαστε. Μαζεψτε τα μυαλα σας απο το ευκολο χρημα και δωστε νοημα στη ζωη σας, αλλιως αν δεν το κανετε εσεις, μην περιμενετε κανεναν να το κανει για εσας.
    επισης, ερωτηση γιατι το παιζετε και πολυ μαγκες να πουμε που θελετε να σας παρεχει και η καθε επιχειρηση εξοπλισμο, εσεις δεν εχετε δικο σας κρανος να φορεσετε; δεν ριχνετε λεφτα για να παρετε ενα καλο κρανος; θα το αλλαζατε με ενα κρανος της δουλειας που το φορανε ολοι οι ντελιβεραδες, ανεξαρτητα το ποσο ανοιγμενο ειναι και οτι δεν θα κανει στο δικο σας το κεφαλι; προφανως οχι…και επειδη νομιζετε οτι ειστε εξυπνοι, πιστευετε οτι θα σας δωσουνε και λεφτα να παρετε μπουφανακια και γαντακια ε;… πανεξυπν η ιδεα!
    δευτερον: ουτε βαρυ ουτε ανθυγειινο ειναι το να κανεις την βολτουλα σου με το παπακι, εκτος κι αν ΕΣΥ επιλεγεις να τρεχεις του σκοτωμου, γι αυτο ομως «φιλαρακο» δεν σου φταιει κανενας. Παραιτησου και πιασε μια κανονικη δουλεια να μην τρεχεις του σκοτωμου.
    Οι βενζινες πληρωνονται στην πλειοψηφια των επιχειρησεων, αλλα το να σου δωσει και το τελευταιο μοντελο παπι «φιλαρακο» ή να στο πηγαινει για σερβις καθε τριμηνο δεν παιζει και δεν εχει κανενα νοημα καθως εσυ και οι συναδελφοι σου θα τα σπασετε στον μηνα.
    πλανασαι πλανην οικτραν αμα νομιζεις οτι ο χοντροκωλης που θελει εσπρεσσακι ή σουβλακι, οτι θα νοιαστει για το αν ριχνει καρεκλοποδαρα εξω και αν δεν δουλευεις επιδει βρεχει, τοτε φυσικα δεν θα πληρωνεσαι… κι αμα βρεχει μια βδομαδα σερι τι θα κανεις; … ή μηπως νομιζεις οτι επειδη θα πηγαινεις στη δουλεια και θα ξεροσταλιαζεις μεχρι να κοψει η βροχη, οτι εσυ θα πληρωνεσαι; Στο ελλαντα ζεις που ο καθενας κοιταει μονο τον απαυτο του, σιγα μην νοιαστει για το αν βραχεις εσυ ή αν οδηγεις μεσα στην βροχη ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ να κανεις το παιδι για τους καφεδες υπηρετωντας τον καθε βλακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook