Στα όριά τους οι διανομείς της efood στα Χανιά – Τι ζητούν από την εταιρία

στα-όριά-τους-οι-διανομείς-της-efood-στα-χαν-1198242

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη οι διανομείς της efood στα Χανιά μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την απόπειρα της εταιρείας να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H efood μετατρέπει τους διανομείς από ήρωες σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα!

Η ενημέρωση που είχαν πολλοί συνάδελφοι διανομείς από την εταιρεία για μη ανανέωση της σύμβασης τους και μετατροπή στο «συνεργατικό» μοντέλο σημαίνει απολύσεις.

Η μη ανανέωση των 3μηνων συμβάσεων μέσω της εταιρείας MANPOWER GROUP αποδείχτηκαν το εργαλείο της EFOOD ,ώστε όποτε την συμφέρει , να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων. Τέτοιο εργαλείο είναι και η αξιολόγηση με τα batch , όπου με τα λεγόμενα κριτήρια παραγωγικότητας αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μεγάλες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης.

Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ όσα είχαν ειπωθεί στις συνεντεύξεις και την εκπαίδευση σχετικά με το ότι στον ένα χρόνο εργασίας όσοι είναι με την MANPOWER αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.

Μάλιστα η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση , με το δίλλημα ή άνεργος ή «συνεργάτης». Όπου συνεργάτης εννοείται , η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, όπου προβλέπεται 6μηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι. Τακτική που ακολουθεί έτσι κι αλλιώς η πολυεθνική DELIVERY HERO σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και με αυτό τον τρόπο ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες.

Κανένας συνάδελφος στα Χανιά δε πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το «συνεργατικό» μοντέλο. Αυτό το μοντέλο δεν εφαρμόζεται από την εταιρεία για να επωφεληθούν οι μόνιμοι διανομείς. Αλλά για να απαλλαγεί από τα δικαιώματα όσων δουλεύουν σταθερά και έχουν ήδη πολλές ανανεώσεις 3μηνων συμβάσεων.

Η επιτροπή καλεί όλους τους διανομείς στην EFOOD να οργανωθούν, και να παλέψουμε οργανωμένα κόντρα στα σχέδια της εταιρείας. Σε συνεργασία με το σωματείο διανομέων Ν.Χανίων θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με στόχο διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα :

ΝΑ ΑΠΑΙΤHΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

• Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την EFOOD με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Να ενταχτεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

• Να Καταργηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος αξιολόγησης που είναι

αναξιόπιστος.

• Να οροθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

• Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες , όπως στο καύσωνα , το παγετό κ.α.

• ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές

• Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook