«Στα όπλα» οι Ισπανοί με το Netflix – Τι τους ενόχλησε στην κωμωδία που σπάει τα τηλεοπτικά ταμεία

στα-όπλα-οι-ισπανοί-με-το-netflix-τι-τους-ε-886448

Το «Murder Mystery» είναι η φετινή και τεραστίων διαστάσεων επιτυχία του Netflix που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο για το δίκτυο.

Την κωμωδία με τους Τζένιφερ Άνιστον και Άνταμ Σάντλερ είδαν κάπου 31 εκατομμύρια λογαριασμοί το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της, γεννώντας άλλο ένα φαινόμενο που ξεπήδησε από τις ηλεκτρονικές συχνότητες του Netflix.

Μόνο που δεν το χάρηκαν όλοι. Τα νέα που καταφτάνουν από την Ισπανία μόνο καλά δεν είναι, καθώς το έθνος διαμαρτύρεται για την κλισέ απεικόνισή του στο γυαλί.

Τουριστικοί θεσμοί της Ισπανίας καυτηριάζουν όσα μας λέει η ταινία πως είναι η Ισπανία και οι Ισπανοί. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη Μάλαγα, όπου εκτυλίσσεται η ταινία, οι δημοτικές αρχές διατείνονται πως όχι μόνο είναι στερεοτυπική η απεικόνιση της πόλης τους, αλλά είναι σαν να έχει βγει πριν από μισό αιώνα!

Τους Ισπανούς ενόχλησε πολύ αυτή η τσιγγάνα με το φόρεμα φλαμένγκο που υποδέχεται στην ταινία το αμερικανικό ζευγάρι που οργώνει την Ευρώπη και καταφτάνει στη Μάλαγα. Πλάι της είναι ένας άντρας με κιθάρα και πίσω ένα παμπάλαιο τουριστικό λεωφορείο, δίνοντας μια ρετρό εκδοχή της χώρας. Τα λεωφορεία μας είναι υπερσύγχρονα και κλιματιζόμενα, λένε οι δημοτικές αρχές στη βρετανική εφημερίδα «Guardian»!

Ο διευθυντής της τουριστικής υπηρεσίας της ανδαλουσιανής περιοχής Costa del Sol, Arturo Bernal, δήλωσε «έκπληκτος» για την απεικόνιση της Ισπανίας με τέτοια παλιομοδίτικα χρώματα: «Δεν είναι καθόλου έτσι εδώ», είπε στην εφημερίδα. Και κατηγόρησε τους δημιουργούς για έλλειψη έρευνας, καλώντας μάλιστα την εταιρία παραγωγής Happy Madison να έρθουν και να δουν από κοντά την Ισπανία. Καμία σκηνή εξάλλου του «Πρόσκληση για φόνο» δεν γυρίστηκε στη Μάλαγα.

«Η εικόνα της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με το πώς είναι στην πραγματικότητα το Costa del Sol», δήλωσε και η τουριστική εκπρόσωπος της περιοχής, Fátima Oliva, «η Μάλαγα έχει 37 μουσεία και είναι ένα σημαντικός τουριστικός προορισμός για πολιτιστικά».

Το υβρίδιο κωμωδίας και θρίλερ του Kyle Newacheck συνεχίζει ωστόσο να καλπάζει στο Netflix, δίνοντας προφανώς μια λάθος εικόνα για την Ισπανία. Η Ιταλία ήταν εξάλλου όσο πιο κοντά έφτασαν τα γυρίσματα στην Ισπανία…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook