Στα «κόκκινα» για τον Άγιο Βαλεντίνο – Το Ηράκλειο… ξεχειλίζει από έρωτα | Photos

στα-κόκκινα-για-τον-άγιο-βαλεντίνο-1378956

Ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία έχουν σήμερα την τιμητική τους, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να αγοράσουν λουλούδια και γλυκά, εκφράζοντας την αγάπη τους στον ή στην σύντροφό τους.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και οι ερωτευμένοι έχουν την τιμητική τους…

Στα κόκκινα «ντύθηκε» η πόλη του Ηρακλείου, σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μία ημέρα-αφορμή για να γιορτάσουν ερωτευμένοι του κόσμου.

Σε κάθε γωνιά στο κέντρο της πόλης, κυριαρχεί το κόκκινο του πάθους. Καφετέριες, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και πολλά άλλα καταστήματα έχουν αποκτήσει μια διαφορετική εικόνα ώστε να τιμηθεί η γιορτή όπως της… αξίζει.

Ο στολισμός παρακίνησε πολλούς «ερωτοχτυπημένους» πολίτες να απολαύσουν μια βόλτα στην άκρως… ερωτεύσιμη πόλη του Ηρακλείου.

Η ιστορία πίσω από τη «γιορτή του έρωτα»

Η διάκριση των δύο Αγίων Βαλεντίνων δεν είναι σαφής. Ο πρώτος ήταν κληρικός της Ρώμης και μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του Κλαυδίου Β. Ο δεύτερος ήταν επίσκοπος Τέρνι και μαρτύρησε στην Ρώμη. Τα δε λείψανά του ανακομίστηκαν στην Τέρνι.

Στη Δύση, καθώς και σε πολλούς άλλους μη Ορθόδοξους λαούς, η εορτή του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται εορτή των ερωτευμένων, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος από τη ζωή των συγκεκριμένων αγίων. Πιθανότατα η επιλογή αυτή συνδέεται ή με την εποχή που ζευγαρώνουν τα πουλιά ή και με τη γιορτή της γονιμότητας που εορταζόταν από τους Ρωμαίους στις 15 Φεβρουαρίου (Λουπερκάλια).

Η Αγία Βαλεντίνη, μάρτυς

Σε κάποιο αγιολόγιο αναφέρεται αυτή την ημέρα και η μνήμη της πιο πάνω Αγίας. Πιθανότατα είναι ανύπαρκτη και προφανώς συγχέεται με τη μνήμη των πιο πάνω δύο Αγίων Βαλεντίνων.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook