Στα κάγκελα οι γαλάζιοι βουλευτές με τον ανασχηματισμό – «Αγανακτισμένοι» οι «νομιμόφρονες»

στα-κάγκελα-οι-γαλάζιοι-βουλευτές-με-τ-1275604

Η… ανθρωπογεωγραφία των δυσαρεστημένων του ανασχηματισμού!

Μεγάλη γκρίνια, έως και αγανάκτηση, επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό!

Οι πλέον δυσαρεστημένοι, μάλιστα, είναι οι φιλικοί προς τον Κυριάκο βουλευτές, με πρώτους ίσως τους «πρωτοκλασάτους των παραθύρων», όπως ονομάζονται εκείνοι που δίνουν τη μάχη στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιόφωνα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

-Η υπουργοποίηση του γνωστού «σαμαρικού» Ανδρέα Κατσανιώτη, αν και έγινε σε αντικατάσταση του επίσης «σαμαρικού» Κώστα Βλάσση, ξεσήκωσε θύελλα παραπόνων, καθώς ο βουλευτής Αχαΐας θεωρούνταν ως επικεφαλής των «ψιλοανταρτών» του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα, με το ερώτημα να είναι σε όλα τα χείλη το εξής: «Μα θα πρέπει να είμαστε «ψιλοαντάρτες για να μπούμε στην κυβέρνηση, να γίνουμε υφυπουργοί;».

Αρκετά, πάντως, συζητήθηκαν και οι υφυπουργοποιήσεις του Σίμου Κεδίκογλου (βουλευτής Εύβοιας) και του Μιχάλη Παπαδόπουλου (βουλευτής Κοζάνης), λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νομοί τους με την πυρκαγιά και την απολιγνιτοποίηση αντίστοιχα, αλλά και γιατί όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί της ΝΔ κάνουν τους συγκεκριμένους βουλευτές κάποια στιγμή υφυπουργούς!

-Η μη εκπροσώπηση ή η υποεκπροσώπηση όμως άλλων περιοχών προκαλεί, επίσης, σοβαρά παράπονα και υπόγεια αντιδράσεις! Ο Κώστας Γκιουλέκας, μάλιστα, δεν δίστασε να το θέσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζοντας ότι η συμπρωτεύουσα ποτέ δεν είχε τόσο χαμηλή συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εδώ και πολλές τετραετίες! Έβρος, Ηλεία, Λάρισα, Β΄ Πειραιά, νησιά του αιγαίου και του Ιονίου, είναι μεταξύ των περιοχών που οι ψηφοφόροι της ΝΔ και οι τοπικοί» γαλάζιοι» βουλευτές εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη μη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

-Υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα που κάθε φορά που γίνεται ανασχηματισμός, διαρρέεται το όνομά τους για κάποιο υπουργείο και εφόσον αυτό δεν γίνεται νοιώθουν ψυχολογικά άσχημα απέναντι στους ψηφοφόρους τους και στην κοινωνία, καθώς βλέπουν να «αδειάζονται»! Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, πχ, θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα άσχημα, όπως και ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου , ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Έλενα Ράπτη και άλλοι, ανεξαρτήτως εάν οι περισσότεροι είναι ευγενείς και δεν βγάζουν το «γαμώτο» από μέσα τους προς τα έξω!

-Είναι δε χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον οκτώ έως δέκα βουλευτές, όπως μετρούν στην ΚΟ, είχαν υποσχέσεις ότι θα μπουν στην κυβέρνηση!

-Βουλευτές της «δεξιάς πτέρυγας» που σεβάστηκαν την «κεντροαριστερή στροφή» του Κυριάκου Μητσοτάκη και λείαναν τον πολιτικό τους λόγο, βλέποντας τη χρησιμοποίηση στην κυβέρνηση βουλευτών όπως ο Θανάσης Πλεύρης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, εκτιμούν πως έκαναν λάθος και πως τώρα θα πρέπει να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εκφράζει τις πραγματικές τους απόψεις. «Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση ενόψει εκλογών ενισχύει τη δεξιά της πτέρυγα», λένε χαρακτηριστικά βουλευτές αυτής της τάσης στα «Παιχνίδια εξουσίας»!

Βουλευτές, πάντως, εκτιμούν πως ο παρόν ανασχηματισμός ή θα οδηγήσει κάτω από την πίεση της κοινωνίας και των προβλημάτων σε πρόωρες κάλπες πριν το καλοκαίρι ή αλλιώς μετά το Πάσχα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ριζικό αυτή τη φορά ανασχηματισμό, με την είσοδο και νέων βουλευτών.

Το τελευταίο, άλλωστε, το καλλιεργεί υπογείως και το Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η γκρίνια στη «γαλάζια» ΚΟ, γκρίνια που όλο και μεγαλώνει!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook