Στα “κάγκελα” οι Djs: “Υπάρχουν άνθρωποι που υπομένουν το κρύο για να κάνουν οικονομία”

στα-κάγκελα-οι-djs-υπάρχουν-άνθρωπο-1356567

Μετά τη μέρα ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για τους δισκοθέτες (Djs) της χώρας, ειδικότερα μετά την παράταση των μέτρων που προβλέπουν απαγόρευση της μουσικής σε καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, αλλά και αυτό της λήξης του ωραρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

«Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για συναδέλφους του κλάδου μας. Κάποιοι από αυτούς μεν θα εισπράξουν τα 534 ευρώ του επιδόματος, όμως υπάρχει και ένα μεγάλος αριθμός που εργάζεται σε καφέ που δεν θα εισπράξει ούτε ευρώ, λόγω του ΚΑΔ. Υπάρχουν συνάδελφοί που υπομένουν το κρύο στο σπίτι τους για να κάνουν οικονομία» σημειώνει GRTimes ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Χρίστος Καλτσάς.

«Περιμέναμε βέβαια ότι το μέτρο θα παραταθεί, όμως μέρα με τη μέρα οι δυσκολίες διογκώνονται και μάλιστα σε μια εποχή που μέχρι τα Χριστούγεννα όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς. Όμως και πάλι γίναμε από τους ελάχιστους κλάδους που αυτή την περίοδο επανήλθε σε καθεστώς που βιώναμε στην καραντίνα» συμπληρώνει.

Έρχονται μαζικά λουκέτα στον κλάδο της διασκέδασης

Παράλληλα με τους δισκοθέτες σε δεινή θέση φέρονται να βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης ειδικότερα αυτών, που δραστηριοποιούνται μετά τα μεσάνυχτα. «Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αν και καθυστέρησαν να αντιδράσουν, τώρα βλέπουν αισθητή μείωση στα οικονομικά τους. Στην πλειονότητά, είδαν κατακόρυφη πτώση του τζίρου. Είδαν τον κόσμο να μειώνεται μετά την απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια από τα μέτρα του κλεισίματος στις 00.00 και την έλλειψη μουσικής. Είναι δεδομένο πως όταν θα αρθούν τα μέτρα πολλά από τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά, καθώς περίμεναν την περίοδο των εορτών για να μπορέσουν να καλύψουν κάποια από τα πάγια έξοδα. Τώρα χάνεται και ο Ιανουάριος. Συνεπώς υπολογίζουμε ότι η σταθεροποίηση στον κλάδο θα επέλθει -αν θεωρήσουμε ότι η πανδημία τελειώνει σύντομα – μετά το καλοκαίρι».

Συσπειρωνόμαστε γύρω από τα σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα

Σε ερώτηση για το πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν σε περίπτωση που παραταθούν περαιτέρω τα μέτρα που αφορούν την εστίαση ο Χρίστος Καλτσάς αναφέρει στο GRTimes πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να στέλνουμε επιστολές σε φορείς, προκειμένου να διατρανώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Το θετικό είναι πως ο κλάδος πλέον οργανώνεται στα σωματεία δισκοθετών από άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα. Από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μέχρι τη Χιό και άλλα περιφερειακά μέρη. Πλέον υπάρχει συσπειρωμένη αντίδραση και δεν νιώθουμε ότι παλεύουμε μόνοι».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook