Στα «κάγκελα» και οι οικοδόμοι στα Χανιά: «Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους»

στα-κάγκελα-και-οι-οικοδόμοι-στα-χαν-1035433

Την απογοήτευση και την διαμαρτυρία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, αφού, όπως τονίζεται, αντί να ενισχυθεί και να βοηθηθεί η κοινωνία και ο λαός που υποφέρει, έρχονται νέες αντεργατικές κινήσεις και νομοσχέδια.

Αναλυτικά:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους στο σύνολο των δικαιωμάτων και των αναγκών τους.

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, των Συνδικάτων μας, αρχίζουν και τελειώνουν στις υποδείξεις που της υπαγορεύουν τα ραβασάκια του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας.

Αρνούνται να πάρουν μέτρα για σοβαρά ζητήματα, που έχουμε θέσει εν μέσω πανδημίας, και σχετίζονται με την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς και τη στήριξη του εισοδήματος μας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ:

l Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν. Αντί γι΄ αυτό, φροντίζει να μεταθέτει την ευθύνη για ό,τι κι αν γίνει σε όλους εμάς. Αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας. Μεταφέρει τις δικές της ευθύνες σε όλους εμάς, λέγοντάς μας, ότι αν αρρωστήσουμε είμαστε ένοχοι και οι μόνοι φταίχτες. Αυτοί, που τα σάρωσαν όλα μαζί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, το παίζουν «αθώοι» κουνώντας μας το δάκτυλο.

l Δεν έχει πάρει μέτρα για να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα οποία καθημερινά στοιβαζόμαστε σα σαρδέλες για να πάμε στη δουλειά μας, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής μας.

l Συκοφαντεί τα παιδιά μας που αγωνίζονται για ασφαλείς συνθήκες υγείας στα σχολεία τους, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών και κάλυψη των ελλείψεων. Έχει πάει την καταστολή στο «κόκκινο», με αύρες και χημικά απέναντι σε εργάτες και μαθητές.

l Αντί να ενισχύσει τους άνεργους, που δεν έχουν εισόδημα, μοιράζει πακέτα στο κεφάλαιο και βγάζοντας γλώσσα στους άνεργους τους λέει, ότι «όπως ζούσαν τόσο καιρό θα ζήσουν και τώρα χωρίς εισόδημα»!

l Αντί να πάρει δραστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, τόσο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όσο και για την απληρωσιά, το κλέψιμο της ασφάλισης, την εντατικοποίηση, σφυρίζει αδιάφορα εξυπηρετώντας την μεγαλοεργοδοσία που τούτο το διάστημα κάνει «πάρτυ» στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και καραντίνας ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Δίνει δωράκια στη μεγαλοεργοδοσία με νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών. Δίνει όλες τις προϋποθέσεις στα αφεντικά να αρπάζουν με το «νόμο» τον ιδρώτα μας. Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να παίρνουμε μικρότερο μεροκάματο.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Στα «κάγκελα» και οι οικοδόμοι στα Χανιά: «Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους»

  1. Έεε όχι και οι οικοδόμημοι-μπετατζήδες να έχουν παράπονο ειδικά σε περίοδο καραντίνας κορωνοϊού που όλη η Παλιά Πόλη των Χανίων έχει γίνει ένα ατέλειωτο τρυπάνι και τροχοί..!Έπεσαν φαίνεται «δανειάκια»ειδικού σκοπού και μόνο σε εργατοσυνεργεία τέτοιων κατασκευών τους επιτρέπεται να δουλεύουν…Αλλοίμονο σε όποιον έχει την «τύχη » του γείτονα σε τέτοιες ανακατασκευές που πρέπει να παραμένει και μαντρωμένος-φυλακισμένος ελέω Κούλειων ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook