Στα επίπεδα του 2019 το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία προς την Κρήτη – Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Τσέχο Πρέσβη

στα-επίπεδα-του-2019-το-τουριστικό-ρεύμα-α-1301346

Με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας Jakub Karfik (Γιακούμπ Καρφίκ) στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι πολίτες της Τσεχίας για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό.

Όπως ανέφερε ο Τσέχος Πρέσβης, τα στατιστικά στοιχεία της φετινής τουριστικής χρονιάς μαρτυρούν πως η τσεχική τουριστική αγορά κινήθηκε προς την Κρήτη με αυξημένο ενδιαφέρον και οι επισκέπτες έφτασαν σε απόλυτους αριθμούς εκείνους που ήρθαν το 2019 στο νησί, παρά το γεγονός πως η τουριστική σεζόν ήταν μικρότερη.

Αυτό, όπως τονίστηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη αποτελεί μια εξαιρετικά θετική προοπτικήγια την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος τα αμέσως επόμενα χρόνια, από την Τσεχία προς την Κρήτη, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί φορείς.

Ο πολιτισμός και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στους Τσέχους τουρίστες ενώ αναζητούν όλο και περισσότερο τα προϊόντα της κρητικής διατροφής στις δικές τους αγορές, στοιχείο που θα βοηθήσει και στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων τα επόμενα χρόνια

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook