Στα ελληνικά ο Ερντογάν; Στα… τουρκικά ο Τσίπρας!

στα-ελληνικά-ο-ερντογάν-στα-τουρκικ-1440706

Οξύτατα πολιτικά αντανακλαστικά έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας, αντιδρώντας στην κλιμάκωση της προκλητικότητας του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «τιτίβισε» στα… ελληνικά στο twitter απειλώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Ελλάδα, με νέα μικρασιατική καταστροφή, αν δεν αποστρατικοποιήσει τα νησιά της.

Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από πλευράς του Τούρκου προέδρου αποτελεί μία καταφανή πρόκληση και ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ιδέα να τού απαντήσει με τον… ίδιο τρόπο: στη γλώσσα του.

«Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir.», έγραψε στο twitter σε… άπταιστα τουρκικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιεύοντας αμέσως μετά άλλο ένα «τιτίβισμα» με την ελληνική μετάφραση στην ανάρτησή του.

«Η Ελλάδα θα προστατέψει την κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο εθνικισμός», έγραψε στην -ελληνική- ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook