Στα δικαστήρια γνωστό ξενοδοχείο του Πλατανιά για την απόλυση εργαζόμενης

στα-δικαστήρια-γνωστό-ξενοδοχείο-του-1113038

Ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χανίων, συζητήθηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει πρώην εργαζόμενη, ζητώντας την επαναπρόσληψή της.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, μετά από καταγγελίες εργατικών σωματείων, μεταξύ των οποίων του Σωματείου Επισιτιμού και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η διευθύντρια του ξενοδοχείου υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος «μας δημιουργούσε προβλήματα» καθώς «έλεγε συνέχεια ότι το προσωπικό δεν επαρκεί, ότι δεν βγαίνουν οι βάρδιες, ότι τα δωμάτια είναι περισσότερα και μας ζητούσε συνέχεια να προσλάβουμε προσωπικό».

Από τη  μεριά της εργαζόμενης υποστηρίχτηκε πως η απόλυσή της μεθοδεύτηκε με δόλιο τρόπο, αρχικά για να παρουσιαστεί ως «οικειοθελής αποχώρηση» με ξαφνική τροποποίηση του προγράμματος στο «Εργάνη» με τρόπο ώστε ημέρες άδειας να φαίνονται ως ημέρες απουσίας της από την εργασία.

Το Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει απόφαση την Παρασκευή.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, μέλη των σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας τον αγώνα της εργαζόμενης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού, Ιωσήφ Αποστολάκης, δήλωσε σχετικά:

« Στηρίζουμε τον αγώνα της συναδέλφισσας να γυρίσει στη δουλειά της» ενώ προέβλεψε πως «η σαιζόν φέτος θα είναι δύσκολη για ‘μας, αυτό δεν έχει να κάνει με την πανδημία, έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς»

One thought on “Στα δικαστήρια γνωστό ξενοδοχείο του Πλατανιά για την απόλυση εργαζόμενης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook