Στα «χέρια» του Δήμου Χανίων το παλιό ΙΚΑ – Πως θα αξιοποιηθεί

στα-χέρια-του-δήμου-χανίων-το-παλιό-ι-1116423

Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, τις παρεμβάσεις και τα έργα που αναμένονται και βρίσκονται σε τροχιά στην πόλη μας, καθώς και οι τρόποι που μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να συμβάλει στην διευθέτηση των θεμάτων, συζητήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του δημάρχου και των αντιδημάρχων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της βουλευτή με την εμπειρία και την πίεσή της όσον αφορά τα ζητήματα του Δήμου Χανίων, ενώ ενημέρωσε για μία σημαντική εξέλιξη, αφού μετά από αίτημα του Δήμου και προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη έγινε δεκτή από την διοίκηση του ΕΦΚΑ η παραχώρηση των κτιρίων του παλιού ΙΚΑ για 30 χρόνια στον Δήμο Χανίων.

Πλέον σειρά παίρνει η συγκεκριμενοποίηση της παραχώρησης και οι όροι, καθώς και η τελική χρήση μετά τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Ο προσανατολισμός είναι στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ να στεγαστεί το σύνολο των κοινωνικών και προνοιακών δομών, ώστε να αποσυμφωρηθεί το δημαρχείο.Ο δήμαρχος έκανε λόγο για αξιοποίηση και άλλων ιστορικών κτιρίων, όπως οι πρώην ιταλικοί στρατώνες, που σε συνδυασμό με τα κτίρια του ΙΚΑ μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο κτιριακο πυρήνα του δήμου και να δώσει ζωή σε μία υποβαθμισμένη περιοχή.

Όσον αφορά την υποστελέχωση του δήμου, μίλησε για καθυστερήσεις και μεγάλη πίεση στους παρόντες εργαζόμενους και πρόβλημα στους ίδιους τους πολίτες, που διεκδικούν και έχουν αιτήματα που πρέπει να διεκπεραιώνονται σε ικανοποιητικό χρόνο. Έγινε εστίαση στο ζήτημα της έλλειψης μηχανικών και της πολεοδομίας, με την ελπίδα για νέες προσλήψεις στο μέλλον, με στόχο την ωρίμανση και την προώθηση όλων των μεγάλων έργων υποδομής.

Για τα κτήρια στο λόφο Καστέλι, ενημέρωσε αναλυτικότερα την κα Μπακογιάννη για την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για βιβλιοθήκη, επισημαίνοντας οτι πρόκειται για ένα βιώσιμο σχέδιο και αναμένει τη συζήτηση για τις εξελίξεις.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε οτι πλέον δεν πάσχουμε από χρηματοδότηση, αλλά από μελέτες και υποδομή, επισημαίνοντας την σημασία της πρόσληψης μηχανικών στο Δήμο Χανίων, ενώ για την πρόταση για τα κτήρια της Μεραρχίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στην ύπαρξη πισίνας, καθώς και της προσβασιμότητας των Χανιωτών χωρίς κάποιο αντίτιμο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:

 zarpanews.gr

4 thoughts on “Στα «χέρια» του Δήμου Χανίων το παλιό ΙΚΑ – Πως θα αξιοποιηθεί

  1. Θα το κάνει πρότυπη βιβλιοθήκη; Θα βάλει μέσα τη Ρόζα νερα; θα φέρει επώνυμους Χανιώτες να αποφασίσουν; Για να δούμε…

  2. Ακόμα από τους ίδιους νταβαντζίδες παίρνετε οδηγίες συντέκνοι σούργελα ? Μια γριά τζοτζόλα σας κουλαντρίζει ρε μαϊντανοί ?
    Ντροπή μωρέ να σκύβετε το σβέρκο σε αυτούς που σας χρεοκόπησαν, σας έκαναν να πεινασετε, να χάσετε τις συντάξεις, τους μισθούς, τις περιουσίες και το μέλλον σας !! Ούτε ένας άντρας μπρε να τσή πεί όξω απο πά ξευτιλισμενη !! Νενέκια και παρακατιανοι γεννηθηκετε και ετσά θά ποθάνετε μωρέ με σκυφτό το σβερκο !

  3. Καλημέρα σας.Εγω θυμάμαι,πριν χρόνια & έλεγαν οτι θα γίνει χώρος στέγασης για άστεγους,άτομα απο ενδοοικογενειακή βία κλπ.
    Μπήκε στο συρτάρι κ αυτό…..Άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει.Είναι πολλά τα αναξιοποίητα οικόπεδα-σπίτια-χώροι στα Χανιά κ πρέπει κάτι να γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook