Στα Χανια βρετανικό μεταγωγικό αεροσκάφος – Ο ρόλος του στην εκκένωση του Αφγανιστάν | Photos

στα-χανια-βρετανικό-μεταγωγικό-αεροσ-1273665

Στάση στα Χανιά πραγματοποίησε για σχεδόν τέσσερις ημέρες το βρετανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Airbus KC2 Voyager (A330-243MRTT).

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το αεροσκάφος έφθασε στα Χανιά την Τρίτη 24 Αυγούστου με σκοπό να μεταβεί στο Αφγανιστάν και να παραλάβει Βρετανούς στρατιώτες, αξιωματούχους και πολίτες από την Καμπούλ, εν μέσω των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα με την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, η βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο, η οποία μετρά τουλάχιστον 170 νεκρούς, ανέβαλε και εν τέλει ακύρωσε το δρομολόγιο προς τη χώρα της ανατολής, με το Airbus KC2 Voyager να επιστρέφει στη Βρετανία το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιείται συχνά σε επιχειρήσεις της βρετανικής αεροπορίας στη Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 300 επιβάτες.

zarpanews.gr

One thought on “Στα Χανια βρετανικό μεταγωγικό αεροσκάφος – Ο ρόλος του στην εκκένωση του Αφγανιστάν | Photos

  1. Ειστε σίγουροι ότι δεν κατέβασε Αφγανούς ? Γιατί όπως διαβάζω και ακούω από ξένα κανάλια κανείς δεν θέλει τους Αφγανούς στη χώρα του. Ούτε οι ΗΠΑ ( τους πάνε σε βάσεις στην Γερμανία ( προσέχτε μην τους στείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ότι δήθεν είναι λαθραίοι που συνελήφθηκαν στην Γερμανία, ούτε η Αγγλία τους θέλει στο έδαφος της. Όσο για την έκρηξη από την επόμενη μέρα φτάνανε και φεύγανε αεροπλάνα τόσα πολλά που μετέφεραν 20.000 ανθρώπους έξω από το Αφγανιστάν σε μια μέρα. Κάτι δεν πάει καλλά, να το θυμάστε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook