Στα Χανιά τον Απρίλιο η παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

στα-χανιά-τον-απρίλιο-η-παρουσίαση-του-1182386

Από τα Χανιά και συγκεκριμένα το μεγάλο Αρσενάλι θα γίνει η παρουσίαση της τελικής χάραξης του νέου ΒΟΑΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr οριστικοποιήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού, ο οποίος θα έρθει για το σκοπό αυτό στα Χανιά τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία λόγω του φορτωμένου προγράμματός του.

Για την παρουσίαση της τελικής χάραξης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είχε μιλήσει πρώτος ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια το επιβεβαίωσε από τα Χανιά και η Ντόρα Μπακογιάννη. Μένει να οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία των «αποκαλυπτηρίων» αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί.

Κατά την επίσκεψή του στις 8/2/2020 στα Χανιά, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί για νέο ΒΟΑΚ που θα ξεκινάει από την Κίσσαμο και θα έχει διόδια:

«Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αποτελεί δέσμευσή μου οτι θα γίνει και θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, αφού κατασκευαστικά είναι αρκετά απλό να γίνει, οπότε δικαιολογεί την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου.

Για να γίνει το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Έχει γίνει σημαντική δουλειά αυτό το 7μηνο για να ωριμάσουν οι μελέτες. Εντός έξι με εννέα μηνών θα υπάρχει η περιβαλλοντική για να προκηρυχθεί το έργο εντός του 2021.

Στο ενδιάμεσο, θα εξετάσουμε το ζήτημα της χρηματοδότησης. Έχει γίνει συζήτηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να χρηματοδοτηθεί από πόρους μας από τα SNB, τουλάχιστον το πρώτο σκέλος, ενώ εξετάζεται και η συμπλήρωση της χρηματοδότησης από παράταση πόρων άλλων συμβάσεων που θα κατευθυνθούν στην Κρήτη.

Είμαι ξεκάθαρος ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια, με διευκολύνσεις όμως προς τους μόνιμους κατοίκους. Άπαξ και το έργο προκηρυχθεί, θα υλοποιηθεί εντός των προδιαγραφών που θα ορίσουμε.» είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αντιπεριφέρεια Χανίων

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

2 thoughts on “Στα Χανιά τον Απρίλιο η παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  1. Ο νέος ΒΟΑΚ αποτελεί έργο πνοης ένα έργο μνημειακό για την Κρήτη που το έχει ανάγκη εδώ κ χρόνια…..η Κρήτη έχει ανάγκη ένα συγχρονο αυτοκινητοδρομο…..αλλα ένα πολυ σημαντικό ζήτημα που πρεπει να τεθεί την δεδομένη χρονική στιγμή που επίκειται η ανακοίνωση της τελικής χάραξης του νέου ΒΟΑΚ είναι η προστασια των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000 που διαθέτει αρκετές η Κρήτη όλη κ δη πολλες εξ’αυτων ο Νόμος Χανίων……οι περιοχες NATURA 2000 αποτελούν πολυ σημαντικους περιβαλλοντικα υδροβιοτοπους με πλουσια χλωρίδα πανιδα κ αφθονους υδάτινους πορους…..ποταμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι…..μια τέτοια περιοχη NATURA 2000 στο Νομό Χανίων αποτελεί η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμο την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρου Ποταμό το λεγόμενο Έλος της Γεωργιουπολης Αποκορώνου κ την Λίμνη του Κουρνα……ελπίζουμε όλοι ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα τόσο από τα συναρμοδια Υπουργεία του Περιβάλλοντος Υποδομών- Μεταφορών την Περιφέρεια Κρήτης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης κ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά την χάραξη την μελέτη κ την τελική κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ ώστε να μείνουν ανεπηρεαστες…..Αυτές οι περιοχες οι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NATURA 2000 αποτελούν μαζί με την πλουσια πολιτισμικη κληρονομιά της Κρήτης την υπεραξία της κ τους πραγματικους λόγους που αφικνουνται εκατομμύρια επισκεπτών-τουριστων ετησίως ενισχυοντας την οικονομία της Κρητης…..πρέπει να αναλογιστούμε πρωτίστως η Πολιτεία αλλά κ οι πολιτες ότι πρεπει να υπάρξει σεβασμός στο Περιβάλλον-Τοπιο της Κρήτης παραλληλα με την κοινή ωφέλεια της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook