Στα Χανιά το συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ

στα-χανιά-το-συνέδριο-της-ευρωπαϊκής-ο-1656633

Με τη συμμετοχή 37 ομοσπονδιών από αντίστοιχες χώρες της Ευρώπης και 87 συνέδρους πραγματοποιείται το Σάββατο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το συνέδριο και οι εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ.

Η χώρα μας και ειδικότερα τα Χανιά επιλέχτηκαν ανάμεσα σε άλλες τέσσερις υποψήφιες προκειμένου να φιλοξενήσει τις εργασίες του συνεδρίου, μέσα από τις οποίες θα προκύψει ο νέος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

ια το λόγο αυτό παρατέθηκε στο χώρο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο, στο ξενοδοχείο Akali, την Παρασκευή, συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων έδωσε το παρών όπου και τοποθετήθηκε σχετικά ο νυν πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και υποψήφιος να συνεχίσει στη θέση του, κ. Αλμπερτ Γουντς, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είναι κατά το ήμισυ Ελληνας και συγκεκριμένα Χανιώτης, καθώς η μητέρα του κατάγεται από το χωριό του Γαλατά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την υποστήριξη στη διοργάνωση του 16ου συνεδρίου μας τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή και τον δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη», τόνισε αρχικά ο κ. Γουντς, ολοκληρώνοντας ως εξής:

«Επίσης, όλους τους χορηγούς του συνεδρίου και ειδικότερα την κα Αννα Νικολακάκη από την ΑΝΕΚ LINES και την κα Χρυσούλα Παπανικολάου από την Citroen Ελλάδος. Ακόμη τους προέδρους της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κ.κ. Γιάννη Σκούρτη και Γιάννη Χίνο.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον φίλο μας, Νίκο Κουριδάκη ο οποίος έκανε το καλύτερο δυνατό σε ό,τι αφορά την τεχνική προετοιμασία του συνεδρίου και όλο το προσωπικό από την ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ».

Τη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, όρθιας σανιδοκωπηλασίας και κυματολίσθησης με σανίδα, Γιάννης Σκούρτης, επισημαίνοντας τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά η ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ, SUP και Surfing δέχτηκε την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να μας επιλέξει για να πραγματοποιήσει το συνέδριο ανάμεσα σε άλλες χώρες που το διεκδικούσαν.

Σε αυτό συνέβαλε βέβαια ο πρόεδρος, Αλμπερτ Γουντς, ο οποίος είναι κατά το ήμισυ Ελληνας, αφού η μητέρα του είναι Ελληνίδα μιας και κατάγεται από το Γαλατά Χανίων.

Ο κ. Αλμπερτ Γουντς θα είναι ξανά υποψήφιος για την θέση της προεδρίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σε αυτό το συνέδριο συμμετέχουν 37 ομοσπονδίες από αντίστοιχες χώρες της Ευρώπης με 87 συνέδρους.

Είναι από τις μεγαλύτερες συμμετοχές σε συνέδρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Πιστεύουμε δε ότι μετά από αυτό το συνέδριο θα γίνει η έναρξη και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων στα Χανιά και στην Κρήτη σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου, τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, τον δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, την κα Αννα Νικολακάκη εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, την κα Χρυσουλα Κυριακάκη από την Citroen και το ΔΣ της ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον Νίκο Κουριδάκη ο οποίος έκανε τα πάντα και ήταν η ψυχή αυτής της διοργάνωσης. Ακόμη, τις εργαζόμενες στην ελληνική ομοσπονδία, την κα Δρίβα και την κα Λογαρίδη».

Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής τόνισε τα εξής: «Καλωσορίζω από την πλευρά μου στα Χανιά τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, τον συντοπίτη μας πρόεδρο, αλλά και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας για το συνέδριο τους το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Θεωρώ πως η επιλογή τους να γίνει στα Χανιά δεν είναι τυχαία, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία σημαντική δραστηριότητα γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων ο οποίος το προωθεί και μάλιστα ένα μέλος του, ο Νίκος Κουριδάκης, είναι στην ελληνική ομοσπονδία. Η καλή δουλειά αναγνωρίζεται…

Θα έλεγα όμως ότι έχουμε και το θαλάσσιο περιβάλλον για να υποστηρίξουμε τέτοια αθλήματα και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό. Ολα αυτά δεν θα ήταν εφικτά εάν δεν υπήρχε η συνεργασία μεταξύ των φορέων, όπως της Περιφέρειας, των δήμων και εν προκειμένω των Χανίων και του Αποκορώνου.

Η βοήθεια επίσης από την ΑΝΕΚ LINES είναι πολύ σημαντική γιατί εάν έλειπε θα ήταν δύσκολη η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όταν μάλιστα πρέπει να συνοδεύεται από τη μεταφορά μεγάλου εξοπλισμού. Υποσχόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε το άθλημα όσο μπορούμε και κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα».

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή που διεξάγεται στην χώρα μας και ειδικότερα στα Χανιά το συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ. Να καλωσορίσουμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο, στον οποίο εύχομαι να συνεχίσει να είναι πρόεδρος, τον κ. Αλμπερτ Γουντς, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Χανιά. Εύχομαι σε όλους τους συνέδρους να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο, να έχουν μια καλή διαμονή και όταν θα φύγουν να έχουν μείνει ευχαριστημένοι ώστε να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στα μέρη που θα επιστρέψουν για την φιλοξενία που θα έχουν δεχτεί από τα όμορφα Χανιά μας».

Χαιρετισμό απεύθυνε και η υπεύθυνη χορηγιών της ANEK LINES, Αννα Νικολακάκη: «Καλωσορίζουμε όλους όσοι βρίσκονται στα Χανιά και ιδιαίτερα τον κ. Αλμπέρτο Γουντς, τον κ. Ξυλάκη που όσοι τον αγαπούν έτσι τον γνωρίζουν στην Κρήτη.

Η Κρήτη, που εδώ και πάρα πολλούς αιώνες γνωρίζουμε ότι αγαπά τη θάλασσα κι εμείς εδώ σήμερα είμαστε σε εξελιγμένα αθλήματα που αφορούν στην θάλασσα όπως είναι το κανόε καγιάκ, το SUP και το surf. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό event, το οποίο έχει την σφραγίδα έμπειρων ανθρώπων όπως είναι λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας του ο κ. Γουντς αλλά και φυσικά ο κ. Κουριδάκης. Είμαι βέβαια ότι όλα θα κυλήσουν περίφημα με τη συμβολή των εμπλεκόμενων φορέων».

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΛΕΥΤ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Χαιρετισμοί με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του συνεδρίου στα Χανιά, διαβάστηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο χαιρετισμός από τον κ. Αυγενάκη: «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στο 16ο πανευρωπαϊκό συνέδριο κάνοε καγιάκ που πραγματοποιείται στην όμορφη πόλη των Χανίων. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας. Στέκομαι στη σημασία της φιλοξενίας του συνεδρίου στο νησί μας.

Η υλοποίησή του σε συνδυασμό με τα μέλη που το απαρτίζουν διαφημίζει τον τόπο μας σε όλο τον πλανήτη, βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη μιας υγιούς αθλητικής κουλτούρας στη χώρα μας και βεβαίως βάζουν την Ελλάδα μας ξανά στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη. Σας αξίζουν πολλά μπράβο καθώς, μέσα από την αγάπη σας για τον υγρό στίβο, έχετε καταφέρει να γαλουχήσετε τη νέα γενιά στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και στις αξίες του αθλητισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της αθλητικής μας οικογένειας, στόχος που θέσαμε στο υφυπουργείο Αθλητισμού την τελευταία τετραετία και που πετυχαίνουμε με όρους τάξης και διαφάνειας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου».

Ο χαιρετισμός από τον κ. Φραγκάκη: «Είμαστε υπερήφανοι που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κανόε καγιάκ επέλεξε την Ελλάδα, μεταξύ άλλων τεσσάρων υποψηφίων χωρών και συγκεκριμένα την Κρήτη για να πραγματοποιήσει το συνέδριο της.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν την Κρήτη, την ελληνική φιλοξενία, τις κρητικές γεύσεις που ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου. Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας δημοφιλής προορισμός, είναι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής. Μας χαροποιούν ιδιαίτερα τέτοιου είδους δράσεις και αθλητικές διοργανώσεις που φέρνουν στο προσκήνιο την χώρα μας, που είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς Ευρωπαίους. Παράλληλα αναδεικνύονται στην πράξη οι μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού την χώρα μας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα και για τον ΕΟΤ.

Συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία κανόε και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στον τομέα αυτό και καλή επιτυχία στους αγώνες».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook