Ακυρώθηκε η λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιακή Φλόγα – Αναβάλλονται και οι επισκέψεις στην Κρήτη

ακυρώθηκε-η-λαμπαδηδρομία-για-την-ολυ-1012030

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Η ανακοίνωση από μεριάς του Δήμου Χανίων:

«Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ενδέχεται να ματαιωθεί η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στον Δήμο Χανίων, όπως και σε όλη την Κρήτη, λόγω των νέων δεδομένων και των μέτρων πρόληψης, που εφαρμόζονται σχετικά με τον κορωνοϊό.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα σε οποιαδήποτε περίπτωση αλλαγής ή ματαίωσης.»
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως «την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχτούν τα Χανιά αύριο, Σάββατο 14/3/2020. Το επίσημο πρόγραμμα, που έχει καταρτίσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), είναι το παρακάτω:
  • Άφιξη στα Χανιά.
  • 17:39: Παραλαβή της Φλόγας από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, στην Οδό Νεάρχου.
  • Εναλλαγή των λαμπαδηδρόμων στις επόμενες θέσεις της διαδρομής (Νεάρχου, Τζανακάκη, Αγορά, Πειραιώς, Πλατεία Τάλω, Ακτή Κουντουριώτη) μέχρι το Γιαλί Τζαμισί.
  • 18:07: Σύντομη τελετή μπροστά στο Γιαλί Τζαμισί (έπαρση σημαιών – ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδος και Ιαπωνίας και του Ολυμπιακού Ύμνου, χαιρετισμοί επισήμων και ανταλλαγή δώρων).
  • Αναχώρηση από το Γιαλί Τζαμισί με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Σούδας.

Λόγω προληπτικών μέτρων το πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής ακυρώνεται, ενώ η διαδρομή και η τελετή θα πραγματοποιηθούν χωρίς επίσημες προσκλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι 5 λαμπαδηδρόμοι έχουν επιλεγεί από την ΕΟΕ, ενώ οι λαμπαδηδρόμοι, που προτάθηκαν από το Δήμο Χανίων, είναι οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):

Σταμάτιος Αποστολάκης                                                               

Δάσκαλος και Λαογράφος

Γεράσιμος Βολτυράκης

4ος Ολυμπιονίκης στην Υδατοσφαίριση

Στιβ Βρανάκης

Διακεκριμένος παγκοσμίως στο μάρκετινγκ και τις ψηφιακές εφαρμογές

Ιωάννης Ερηνάκης

2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών

Νικόλαος Κοκολοδημητράκης

6ος Ολυμπιονίκης στη Χειροσφαίριση»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook