Στα Χανιά το Πανελλήνιο Τουρνουά Μπριτζ

στα-χανιά-το-πανελλήνιο-τουρνουά-μπρι-902012

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Χανίων διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά Πανελλήνιο τουρνουά στα Χανιά, αυτή τη φορά στο στο μεγάλο Αρσενάλι, στο παλιό λιμάνι Χανιών.

Πολλοί πρώην και νυν πρωταθλητές, αλλά και και ενεργά μελή της εθνικής ομάδας μπριτζ βρίσκονται ήδη στην πόλη μας, και δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Από τα Χάνια θα αγωνιστούν ο πολύπειρος, γνωστός και ως ο αητός του Ελληνικού μπριτζ Γιάννης Κατσιφαρακης ( Φώτο ) που αποτελεί τον κορυφαίο εν ενέργεια αθλητή της Κρήτης, το ισχυρό ζευγάρι που αποτελείται από τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Νίκο Παπαδακη και τον maitr Ιορδάνη Ακασιαδη ιδιοκτήτη της επιχ/σης *μπουγάτσας ΙΟΡΔΑΝΗ* που θα προσφέρει τα προϊόντα του προς όλους, ενώ το πάντα υπολογίσιμο ζευγάρι των καθηγητών χημείας και φυσικής Μάνου Χατζηρακη και Μάρκου Μπεμπλιδακη είναι ικανό να επιτύχει διάκριση, Tο ζευγάρι στην ζωή και στο μπριτζ του γιατρού Κυριάκου Κατριτζιδακη και της Βιργινίας Μουταφη με την σταθερότητα που το διακρίνει μπορεί να φέρει κάτι καλό στις μεσαίες κατηγορίες, ένα ακόμη πανίσχυρο ζευγάρι αποτελούν ο ο Μανώλης Παπαδογιαννης με συμπαίκτη του τον Νίκο Σγουρο, ζευγαρι πανίσχυρο στις μεσαίες κατηγορίες, μαζι το ζευγαρι των Στέλιου Σαριδακη και Λίντας Μανουρα, καθώς επίσης και ο ικανός για μεγάλες διακρίσεις,- ο φονεας των γιγάντων- Κώστας Βραχνάς.

Ο αγώνας είναι 3ημερο ζευγών 4ς βαθμίδας και διαιτητής είναι η ΕΥΔΟΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

–Μπεμπλιδάκης Μάρκος Τηλ.: 6974422062

— Μαραγκουδάκης Μανώλης Τηλ.:6942 645 195 (10:00 π.μ. -18:00)

Πρόγραμμα αγώνων

Παρασκευή 2 Αυγούστου 20:30

Σάββατο 3 Αύγουστου 20:30

Κυριακή 4 Αυγούστου 10.30

Έπαθλα

1ο, 2ο, 3ο Γενικής Κατάταξης

1ο ζεύγος ημερίδων

1ο ζεύγος κατηγορίας 1-9

1ο ζεύγος κατηγορίας 1-6

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΣΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 10 Πανελλήνιου Τουρνουά Μπριτζ, στην πόλη μας, εκφράζω τις ευχές μου για την επιτυχία των αγώνων.

Ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός προσφέρει, γνωριμία των κατοίκων και επαφή με το άθλημα, καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος καθώς και προβολή του τόπου μας, μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο χώρος διεξαγωγής, στο Μεγάλο Αρσενάλι στο παλιό λιμάνι, εγγυάται τις καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής. Σας καλωσορίζουμε στα Χανιά και ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

Τι είναι το Μπριτζ;

Το μπριτζ (εκ του ρωσικού όρου biritch), είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα από δύο ζεύγη παικτών που κάθονται μεταξύ τους αντικρυστά. Ο παράγοντας της τύχης στο μπριτζ είναι μικρός

Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι – άθλημα, που ως πρωταρχικό στόχο έχει την ψυχαγωγία. Διασκεδάζει, συναρπάζει και ταυτόχρονα ακονίζει το μυαλό. Είναι άθλημα πολύπλευρο, που εξασκεί το μυαλό στην αυτοσυγκέντρωση, είναι κατ’εξοχήν κοινωνικό, αφού παίζεται από δύο αντίπαλα ζεύγη, και προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, ξεκούραση και διαφυγή από την καθημερινότητα και το άγχος

Διεξάγονται αγωνιστικές ημερίδες αλλά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και, μία φορά κάθε 4 χρόνια, ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που παλαιότερα ονομαζόταν Ολυμπιάδα του Μπριτζ. Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο βιβλίο του Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 700.000 παίκτες σε 120 περίπου χώρες

Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με αγωνιστικό δελτίο και διοργανώνονται ετησίως πάνω από 3.000 αγωνιστικές ημερίδες. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1965 στην Αθήνα. Το αγωνιστικό μπριτζ στην Ελλάδα θεωρείται πνευματικό άθλημα. Υπάρχουν αθλητές του μπριτζ, αθλητικά Σωματεία του μπριτζ, Ομοσπονδία του μπριτζ και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, που είχε ιδρυθεί νωρίτερα την ίδια χρονιά και αναγνωρίστηκε από την Γ.Γ. Αθλητισμού το 1975. Στην Ελλάδα υπάρχουν 33 όμιλοι μπριτζ, οι 17 από αυτούς στην Αθήνα, στους οποίους κάθε Οκτώβριο ξεκινάει σειρά μαθημάτων. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας, οι μαθητές αρχίζουν να παίζουν.

Ποιοι μπορούν να παίξουν Μπριτζ;

Στο άθλημα συμμετέχουν ισότιμα αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, από 8 έως 80 ετών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η μοναδικότητά του συνίσταται ακριβώς σε αυτήν τη δυνατότητα ανάμιξης πολλών παικτών διάφορης δυναμικότητας. Έτσι, ο αρχάριος-νέος αθλητής μπορεί να παίξει ως συμπαίκτης ή αντίπαλος με έναν πρωταθλητή, ένας φοιτητής με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, ένας υπάλληλος με έναν πρώην Πρωθυπουργό, ένας νεαρός με έναν ηλικιωμένο.

Ποιοι επώνυμοι Έλληνες, λοιπόν, ασχολούνται με το Μπριτζ;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αείμνηστος πρώην Πρωθυπουργός Γ. Ράλλης, που ήταν και επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπριτζ, ο οποίος, παρά τα κινητικά προβλήματα υγείας που είχε, την παραμονή του θανάτου του αγωνιζόταν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με συμπαίκτη φοιτητή. Παλαιότερα, ο Σοφοκλής Βενιζέλος (σπουδαία πολιτική φιγούρα του Κέντρου), σαν διακεκριμένος παίκτης ήταν μέλος της Εθνικής Γαλλίας. Ο Ευάγγελος Κουλουμπής (πρώην υπουργός και νομάρχης) υπήρξε φανατικός αθλητής, ο οποίος μάλιστα χρημάτισε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας για ένα διάστημα. Παλαιότερα ο Παντελής Οικονόμου (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Χανιώτες επώνυμοι αθλητές του μπριτζ είναι ο Απόστολος Αλεξάκης Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΝ. ΙΝΚΑ Χανίων Π.Ε. και του ΕΛΟΜΑΣ, ο Μανώλης Δασκαλάκης (πρώην υπουργός), είναι επίσης διακεκριμένος αθλητής αν και πρόσφατα άρχισε να ασχολείται, ενώ ικανότατος μπριτζερ υπήρξε και ο εκλιπών πολικός μας και πρώην δήμαρχος της πόλης Μανώλης Σκουλακης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook