Στα Χανιά το 8ο European Bioremediation Conference – Θα μιλήσει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Νικόλαος Καλογεράκης

στα-χανιά-το-8ο-european-bioremediation-conference-θα-μιλήσει-ο-καθ-1465378

Το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βιοεξυγίανσης (8th European Bioremediation Conference EBC VIII), που συνδιοργανώνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, πραγματοποιείται για άλλη μια φορά στα Χανιά από 12 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου 2022. Το συνέδριο EBC- VIII είχε αναβληθεί για ένα ολόκληρο έτος λόγω της πανδημίας Covid-19, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2021. Στο συνέδριο συμπροεδρεύουν ο Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης της Σχολής Χημικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Καθηγητής Fabio Fava του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τομέα Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας. Τα Ευρωπαϊκά Συνέδρια Βιοεξυγίανσης (EBC) γιορτάζουν περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, καθώς η 8η διοργάνωση πραγματοποιείται 21 χρόνια μετά από την πρώτη! Τα EBC ξεκίνησαν το 2001 με διοργάνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έκτοτε, επτά συνέδρια EBC κατάφεραν να συγκεντρώσουν επιστήμονες και μηχανικούς από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη βιοαποκατάσταση και φυτοαποκατάσταση ρυπασμένων τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τα θέματα του συνεδρίου EBC-VIII έχουν επεκταθεί για να συμπεριλάβουν νέες προκλήσεις, μελλοντικές τάσεις, κατευθύνσεις και πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες για τη διαχείριση και την αποκατάσταση ενός ευρέος φάσματος ρυπασμένων τοποθεσιών και θαλάσσιων περιβαλλόντων, καθώς και για τη διατήρηση των πόρων μέσω της ανακύκλωσης και της βιολογικής αποκατάστασης, στοχεύοντας σε μια κυκλική οικονομία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook