Στα Χανιά σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Δείτε το πρόγραμμά του

στα-χανιά-σήμερα-ο-πρόεδρος-της-δημοκρ-684565

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, θα μεταβεί στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της Επαρχίας Αποκορώνου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση το Ιδρυμα “Ελ. Κ. Βενιζέλος” «την Κυριακή 5 Μαῒου 2019, και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Βάμο Αποκορώνου η εκδήλωση «Η Μεταπολιτευτική Επανάσταση 1895-1896 & η απελευθέρωση του Αποκόρωνα» που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Τοπική Κοινότητα Βάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος».

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το Α΄μέρος της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, προσκλητήριο πεσόντων, καθώς και κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό. Χαιρετισμούς, επίσης, θα απευθύνουν οι διοργανωτές. Ο Αιδεσιμολογιώτατος Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Καθηγητής – Θεολόγος, Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» θα κάνει αναφορά στα γεγονότα. Το Α΄ μέρος του προγράμματος θα κλείσει με απαγγελία ποιήματος με τίτλο «Πολιορκία Βάμου» του Γεωργίου Παντελάκη, ριζίτικο τραγούδι από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «Ο Αποκόρωνας» και κρητικούς χορούς από ομάδα νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου «Ο Πρίνος».

Στο Β΄ μέρος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στις Βρύσες, στις 13:00, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Αποκορώνου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook