Η Φώφη Γεννηματά από τα Χανιά ζήτησε να περάσει στην Περιφέρεια Κρήτης η αρμοδιότητα για τον ΒΟΑΚ | Photos

η-φώφη-γεννηματά-από-τα-χανιά-ζήτησε-να-863157

Στα Χανιά βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Κρήτη. Η κα Γεννηματά, επισκέφθηκε το μνημείο του Μνημείο του Κερίτη, με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης της Κρήτης, δήλωσε «σοκαρισμένη» από την εικόνα της γκρεμισμένης ιστορικής γέφυρας στον Αλικιανό και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στην Π.Ε. Χανίων, με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Να περάσει στην Περιφέρεια η αρμοδιότητα για τον ΒΟΑΚ

«Θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προτείνουμε όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνολικού οδικού δικτύου, να μεταφερθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει βάρη και είναι ο μόνος τρόπος για να μη λέμε σε μερικά χρόνια πάλι, τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο και δεν έγινε» τόνισε η κα Γεννηματά,  διαπιστώνοντας ότι υπήρξε μια πολύ σημαντική καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων για να προχωρήσει το έργο του ΒΟΑΚ.

«Η Κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση»

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έδειξε το κόμμα από την πρώτη στιγμή για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις κακοκαιρίες «Είμαστε και πάλι σήμερα εδώ για να πιέσουμε, γιατί διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Θέλουμε να πιέσουμε για να επιλυθούν τα προβλήματα, να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για την αγροτική παραγωγή που καρκινοβατούν επειδή η Κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση. Αλλά να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων και της Περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα. Και τέλος, θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες και η υλοποίηση των αναγκαίων έργων από τους Δήμους και από την Περιφέρεια.

Παρουσίες και απουσίες

Την κα Γεννηματά, συνόδευαν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Λίτσα Κουρουπάκη.

Στην Π.Ε. Χανίων, την υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης ενώ στον Αλικιανό την ξενάγησε ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Συγκίνηση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η παρουσία του Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος έδωσε το «παρών» παρά την βεβαρημένη υγεία του ενώ κάτι που ορισμένοι παρατήρησαν ήταν η απουσία όλων των υποψηφίων Δημάρχων Χανίων που προ ολίγων μηνών περνούσαν ακόμα και από συνεντεύξεις για το «χρίσμα» του κόμματος.

zarpanews.gr

One thought on “Η Φώφη Γεννηματά από τα Χανιά ζήτησε να περάσει στην Περιφέρεια Κρήτης η αρμοδιότητα για τον ΒΟΑΚ | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΕΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΤΗ…
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΓΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ….
    ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΓΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΓΡΙΩΝ…
    ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook