Στα Χανιά ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής – Τι θα γίνει με Ιταλικούς Στρατώνες – νέο Δημαρχείο | Video+Photos

στα-χανιά-ο-υφυπουργός-άμυνας-αλκιβιά-1207056

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας που είχε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Ο κ. Υφυπουργός πέρασε από το Δημαρχείο Χανίων στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο φρούριο του Φιρκά, όπου πρόκειται να μετεγκατασταθεί το Πολεμικό Μουσείο Χανίων.

Τρία θέματα απασχόλησαν τη συζήτηση, η μεταφορά του Στρατιωτικού Μουσείου στο φρούριο Φιρκά, η παραχώρηση του κτηρίου του Στρατιωτικού Μουσείου (Ιταλικοί Στρατώνες) στον δήμο Χανίων και φυσικά το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Το κτήριο των ιταλικών στρατώνων σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως το νέο δημαρχείο της πόλης, αν και θα πρέπει πρώτα να περάσει από αναστήλωση.

Για το στρατιωτικό μουσείο στο Φιρκά, έχει παραχωρηθεί χώρος για δέκα χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμό εντός του φρουρίου.

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Χανίων, ανέφερε ότι θα προωθήσει τις διαδικασίες για την μεταφορά του μουσείου ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η μεταβίβαση των Ιταλικών Στρατώνων στον δήμο Χανίων, επιβεβαιώνοντας το πνεύμα καλής συνεργασίας.

Ομοιότητες παρουσιάζει και η κατάσταση στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, καθώς για να προχωρήσει οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα να μεταφερθεί στην 50ΜΕ, στην Αγυιά.

Δείτε τι ειπώθηκε στην είσοδο του Μουσείου το μεσημέρι της Πέμπτης:

Ο κ. Στεφανής ξεναγήθηκε στους χώρους των στρατώνων του Φιρκά, όπου θα φιλοξενηθεί το στρατιωτικό μουσείο, μαζί με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους βουλευτές, Ντόρα Μπακογιαννη και Μανουσο Βολουδακη.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Άμυνας μετέβη στους Ιταλικούς Στρατώνες, το κτίριο που στέγαζε πριν τη μεγάλη φωτιά, το Στρατιωτικό Μουσείο.

Μπορεί να γίνει υπερσύγχρονο κτήριο λειτουργικά ως δημαρχείο, εξωτερικά όμως στην παλαιά του μορφή, είπε ο δήμαρχος Χανίων, ενώ ανέφερε ότι και για το παλιό ΙΚΑ εξετάζονται οι όροι παραχώρησης για υπηρεσίες του Δήμου. Η δημοτική αρχή το θέλει να λειτουργεί συμπληρωματικά στο κτήριο του δημαρχείου, ενώ ο δρόμος θα γίνει πεζόδρομος και θα ενωθεί ο κήπος με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Στεφανής αναμενόταν να επιθεωρήσει και τα δύο παραπάνω στρατόπεδα.

zarpanews.gr

One thought on “Στα Χανιά ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής – Τι θα γίνει με Ιταλικούς Στρατώνες – νέο Δημαρχείο | Video+Photos

  1. βλεπουμε απιστευτο συνωστισμο σε πολλες φωτογραφιες…..ειναι ωρα να παραιτηθειτε και να αδειασετε τη γωνια εχετε καταστρεψει τη χωρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook