Στα Χανιά ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για δοκιμαστικές βολές του Πεδίου Βολής

στα-χανιά-ο-υφυπουργός-άμυνας-αλκιβιά-1224970

Υπό το βλέμμα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκτέλεση βολών οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης και δοκιμές βολών Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 με ρουκέτες αναβαθμισμένου βεληνεκούς στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τα εξαιρετικά αποτελέσματα και την ευστοχία των βολών, ενώ μαζί του ήταν ακόμα ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/European Union Operation Headquarters, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο διευθυντής Πυροβολικού του ΓΕΣ, υποστράτηγος Αλέξανδρος-Γεώργιος Γκούσιος και ο διοικητής του ΠΒΚ, υποστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), παρευρέθηκε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Νικόλαος Κωστόπουλος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (RM-70) είναι Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής. Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE, το Ελληνικό Πυροβολικό εξοπλίστηκε κατά το έτος 1994 με αριθμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 122 χιλ. τύπου RM-70, Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Οι ΠΕΠ RM-70 είναι τεχνολογίας του 1970, τέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και έδωσαν μεγάλη ισχύ πυρός στο Ελληνικό Πυροβολικό. Οι ΠΕΠ αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook