Στα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας: «Η εξ ανατολών απειλή κρούει τη θύρα μας» | Video

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, με την αφορμή της επετείου Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Έτσι, ως πρόεδρος του Εθνικού ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις στην Χαλέπα, όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του.

Σε δηλώσεις του πριν το συμβούλιο, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας οτι συνεχίζει να δρα εκτός διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας οτι θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.

 Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του ιδρύματος, σχολίασε:


Πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες του τόπου έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ομιλία από  Κωνσταντίνο Τασούλα, αναγορεύσεις ευεργετών και εταίρων του, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το επετειακό δρώμενο «Για την Ένωση», σε σκηνοθεσία του Χρήστου Ραχιώτη. Ερμηνεύουν οι Χρήστος Ραχιώτης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, εμψυχωτής, Νίκος Σωτηρόπουλος, μουσικός και Νεκτάριος Ξανθουδάκης, εκπαιδευτικός.

Εξάλλου, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ