Στα Χανιά ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς – Τι είπε για επιτόκια, κλείσιμο καταστημάτων και επενδύσεις | Video+Photos

στα-χανιά-ο-πρόεδρος-της-τράπεζας-πειρ-1574282

Συνάντηση με τοπικούς οικονομικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων είχε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου. Το υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος υποδέχθηκαν στο ΕΒΕΧ ο πρόεδρός του, Αντώνης Ροκάκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Παντελής Πετσετάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ Σπύρος Σοφιανός.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εξήγησε ότι η περιοδεία του στην Κρήτη μαζί με στελέχη της τράπεζας, αποσκοπούσε στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών της, αλλά και στον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης, μεταξύ αυτών και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

«Μετά από 12 χρόνια οικονομικών δυσκολιών, το 2022 είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε πραγματική ανάπτυξη. Στην Κρήτη ήρθαμε για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των πελατών μας, να αφουγκραστούμε τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να βρούμε τρόπους να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους. Διαφέρουν από πελάτη σε πελάτη, αλλά η δική μας δουλειά είναι να διαμορφώσουμε προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Συμμετέχουμε δυναμικά στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Κινείται κυρίως προς πράσινες επενδύσεις, ψηφιακές επενδύσεις και άλλους τομείς όπου η Κρήτη πρωτοστατεί. Και η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα σίγουρα είναι μέρος των προγραμμάτων αυτών.»

Κλείσιμο καταστημάτων στα Χανιά

Ο κ. Χατζηνικολάου ρωτήθηκε για το κλείσιμο καταστημάτων στο οποίο έχει προβεί η τράπεζα στα Χανιά και απάντησε ότι σημασία δεν έχει ο αριθμός των καταστημάτων, αλλά το αν η εξυπηρέτηση του πελάτη γίνεται αποτελεσματικά:

«Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετείται η πελατεία μας. Αν αυτό γίνεται με νέους τρόπους, που περιλαμβάνουν τη χρήση της τεχνολογίας, αυτό είναι μόνο προς όφελος και των πελατών μας και για μας. Δεν παίζει αποφασιστικό ρόλο ο αριθμός των καταστημάτων, σημασία έχει η αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πελάτη«, δήλωσε.

Ακριβαίνει ο δανεισμός, αλλά… καμία υπόσχεση για τις καταθέσεις

Ο πρόεδρος της Πειραιώς ανέφερε ότι τα επιτόκια δανεισμού έχουν αυξηθεί λόγω της πολιτικής της ΕΚΤ και εξήρε τις δυνατότητες χαμηλότοκου δανεισμού που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Τα επιτόκια έχουν τσιμπήσει, γιατί η ΕΚΤ στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, έχει ανεβάσει τα επιτόκια. Οι τράπεζες με το Ταμείο Ανάκαμψης όμως δημιουργούν πακέτα με πολύ χαμηλά επιτόκια της τάξεως του 0.4% με 0.6% που είναι πολύ ελκυστικά για τους υγιείες επιχειρηματίες που θα βάζουν από την πλευρά τους το 20% που θα αποδεικνύει ότι πιστεύουν στην επένδυσή τους.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν τα επιτόκια θα αυξηθούν και για τους καταθέτες, ο πρόεδρος της τράπεζας είπε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα:

«Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα, αλλά είναι μια λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Υπάρχουν τα δύο σκέλη, οι καταθέσεις και τα δάνεια, συνήθως κινούνται με μια σχετική αναλογικότητα. Αλλά ο συγχρονισμός δεν είναι πάντα ο ίδιος, για διάφορους λόγους, τεχνικούς και μη».

Αντίστοιχες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook