Στα Χανιά ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης – Τι είπε για τις πτήσεις στο «Δασκαλογιάννης» | Photos+Video

στα-χανιά-ο-πρόεδρος-της-aegean-ευτύχης-βασι-1051983

Συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων είχε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, συνοδευόμενος από στελέχη της εταιρίας, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης, οι επόμενες κινήσεις προκειμένου να σωθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η φετινή χρονιά ενώ τονίστηκε η ανάγκη επικοινωνίας και στενής συνεργασίας μεταξύ φορέων και κλάδων ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης και δυσοίωνης κατάστασης.

Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, «ο πήχης για τον Τουρισμό ξεκινάει από το μηδέν, παραμένουμε εξαρτημένοι από τις αποφάσεις χωρών για το πως θα κινηθούν οι πολίτες τους. Θέλει ευρηματικότητα, οι μεγάλες χώρες είναι δύσκολες και πρέπει να κοιτάξουμε άλλες αγορές».

Εξετάζει το άνοιγμα σε Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία για τα Χανία

Εδώ για τα Χανιά, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εθνικού αεροπορικού μεταφορέα τόνισε πως οι περιορισμοί που έχουν βάλει οι σκανδιναβικές χώρες που αποτελούν σημαντικό ποσοστό της επισκεψιμότητας του τόπου, είναι πολύ βαριά επίπτωση για την περιοχή.

«Θα κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει παραπάνω με τις αγορές της Ρουμανίας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Πρέπει να «χτίσουμε» για την επόμενη χρονιά, αυτή είναι πορεία για την φετινή απώλεια, να κερδίσουμε του χρόνου», αποκάλυψε παράλληλα για το σχεδιασμό στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Για το θέμα της μόνιμης βάσης της εταιρίας στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», είπε πως  «τα Χανιά έχουν μια βάση αμερικάνικη και ένα αεροπλάνο της Aegean, το οποίο το είχε πέρυσι, θα το έχει και φέτος και για πολλά χρόνια. Αλλά δε θα έχει δυστυχώς τις πτήσεις που θα έπρεπε να μπορεί να κάνει, λόγω της απουσίας της σκανδιναβικής αγοράς. Γι’αυτό συζητάμε τις άλλες εναλλακτικές για Ιούλιο-Αύγουστο».

Το κύριο έργο της Aegean είναι η διασύνδεση της Αθήνας με όλη την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα σημεία της χώρας, ανέφερε εκτός των άλλων ο κ. Βασιλάκης.

«Μια χαρά τα τέλη της Fraport για τα Χανιά»

Σχετικά με το ζήτημα των τελών για τις αεροπορικές εταιρείας που καθορίζει η Fraport για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται -μεταξύ των οποίων και των Χανίων-, ο πρόεδρος της Aegean, είπε ότι δεν έχει διάθεση να κριτικάρει τις επιλογές της εταιρίας διαχείρισης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα τέλη είναι δικαιολογημένα και είναι μια χαρά. Είμαι ευχαριστημένος με τη λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρία Fraport Greece στη χώρα. Μπορεί να γίνει μια συνεννόηση με μέριμνα του κράτους, για να υποστηριχθεί μια πολιτική επανάκαμψης της αγοράς».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωσή του με το πέρας της συνάντησης:

Ιδιόμορφη η φετινή χρονιά, όλοι θα έχουμε απώλειες και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το καλό μας όνομα ως προορισμός, είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ενώ τόνισε ότι οι επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας Κρήτης προς αυτόν τον στόχο, είναι να  φροντίσουμε για τις υποδομές να βελτιώνονται συνεχώς και να φροντίζουμε για την ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων.Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στη διάρκεια της συνάντησης και του διαλόγου με τα στελέχη της Aegean, ζήτησε την πύκνωση των δρομολογίων προς τα Χανιά και την ενδεχόμενη επέκταση των δρομολογίων με άλλες χώρες, όπως η Κύπρος, η Ρουμανία και το Ισραήλ, εκτός από τις ναυλωμένες γραμμές (charter).Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, Αθηνά Χανιωτάκη, είπε ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές βάσει των στοιχείων που υπάρχουν μέχρι τώρα και πρέπει ο κλάδος να είναι σε εγρήγορση. «Πολλά θα είναι τα ξενοδοχεία που δε θα ανοίξουν και ελπίζω μέχρι τελευταία να ανατραπούν τα δεδομένα. Με τα περυσινά δεδομένα, από τις συνολικές αφίξεις στα Χανιά το 63% ήταν επισκέπτες από την Σκανδιναβία και την Βρετανία. Με τους περιορισμούς που βάζουν αυτές οι χώρες, είναι δύσκολο για φέτος. Το αισιόδοξο σενάριο για τις αφίξεις, είναι το 20% από τους 1.140.000 επισκέπτες που ήρθαν πέρυσι», ανέφερε η κ. Χανιωτάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, με τον εκπρόσωπό του Σταύρο Γιαννετάκη να εκφράζει πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και για την επισκεψιμότητα τη φετινή σεζόν. Έκανε λόγο για συνολική άφιξη το πολύ 50-60 χιλιάδων τουριστών.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

3 thoughts on “Στα Χανιά ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης – Τι είπε για τις πτήσεις στο «Δασκαλογιάννης» | Photos+Video

  1. Κύριε Κουκλάκη είτε μας αρέσει είτε όχι «Εθνικός αερομεταφορέας» ήταν μόνο η παλαιά ΟΑ η οποία ανήκε καλώς ή κακώς στο κράτος και ενίοτε επιτελούμε εθνικό έργο (αεροδιακομιδές, μεταφορά στρατού, άγονες γραμμές χωρίς επιδότηση κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook