Στα Χανιά ο Νίκος Βούτσης για την Ένωση της Κρήτης – Τι είπε για Πρέσπες, γερμανικές αποζημιώσεις, εκλογές | Photos + Video

στα-χανιά-ο-νίκος-βούτσης-για-την-ένωση-776268

Υπό τον πρόεδρο της Βουλής με την ιδιότητά του ως προέδρου του Ιδρύματος ξεκίνησε στις 3:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Προσερχόμενος, ο Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην σημασία της μελέτης του έργου του Βενιζέλου, σημειώνοντας πως «η Βουλή είναι πάντα αρωγός στο έργο του ιδρύματος.» Όπως προσέθεσε, δεν είναι απλά ένα ιστορικό ενδιαφέρον αλλά «μια σύγχρονη ανάγκη, εις το διηνεκές να ερχόμαστε εμείς – το πολιτικό σύστημα- σε επαφή με τα όσα έγραψε, όσα είπε, όσα κληροδότησε στην πατρίδα μας ο Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η 4η Σύνοδος της Βουλής θα είναι προεκλογική 

«Η Βουλή έχει την τέταρτη σύνοδο, είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, καθώς, για διάφορους λόγους, η τετραετής θητεία δεν ολοκληρωνόταν πότε.» τόνισε ο κ. Βούτσης, προβλέποντας «μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύνοδο, μέσα στην οποία θα έρθει και η Συμφωνία των Πρεσπών το πρώτο τρίμηνο του 2019, το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων και βέβαια η Συνταγματική Αναθεώρηση όπου συμπυκνώνονται και συμποσούνται όλα τα ζητήματα που αφορούν την εμπειρία της χώρας μέσα από αυτήν τη δεκαετία, σε όλα τα επίπεδα. Η Συνταγματική Αναθεώρηση, θα δώσει το έδαφος για να αναπτυχθούν οι προτάσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον της χώρας. Για να είμαστε ειλικρινείς. Με αφορμή και τις Ευρωεκλογές και την προεκλογική περίοδο, τα ζητήματα που αφορούν στα προγράμματα τα προοδευτικά, τα συντηρητικά, τα ευρωπαϊστικά και τα αντίστοιχα κόμματα, θα ξεδιπλωθούν» συμπλήρωσε.

Διορθώνονται  αδικίες

Ακόμη, αναφερόμενος στην συζήτηση του προϋπολογισμού που ξεκινά μετά από δέκα ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για μια σειρά από νομοθετήματα για οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια διόρθωσης αδικιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Μουσειοβαλίτσα για Αυστραλία

Από την μεριά του ο διευθυντής του ιδρύματος, Νίκος Παπαδακης κάνοντας έναν απολογισμό για το 2018 και παρουσιάζοντας τον  σχεδιασμό για το 2019, τόνισε: «Το 2018 ολοκληρώνεται με σημαντικό έργο που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς. Αυτήν την ώρα το ίδρυμα έχει διεθνή αναγνώριση και αυτό αποδείχτηκε από την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Αυστραλία. Ήταν τέτοια η απήχηση του Βενιζέλου στους ομογενείς της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ που ξεκινάμε μια εκπαιδευτική δράση, την «μουσειοβαλίτσα» ώστε τα ελληνόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με την προσφορά και την παρουσία του Βενιζέλου στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό προχωρά η ίδρυση του παραρτήματος στο Βελιγράδι, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 προγραμματίζονται μεγάλες εκδηλώσεις στο Παρίσι σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την συνδιάσκεψη της Ειρήνης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook