Στα Χανιά ο Νίκος Χαρδαλιάς – Σύσκεψη παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη | Photos + Video

στα-χανιά-ο-νίκος-χαρδαλιάς-σύσκεψη-π-1065666

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δημάρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και οι εμπλεκόμενοι φορείς  (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ).

Ο κύριος Χαρδαλιάς είχε προσγειωθεί λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης σήμερα το μεσημέρι. Η σημερινή επίσκεψη του κυρίου Χαρδαλιά είναι μέρος του πλαισίου των επισκέψεων και των 18 αεροδρομίων της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο υφυπουργός προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

» Ομάδα υγειονομική των ενόπλων δυνάμεων θα αναλάβει το κομμάτι της δειγματοληψίας, θα συνεπικουρείται από στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης του Αεροδρομίου και την αερολιμενάρχη θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη να υποδεχτούμε τους πρώτους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Την Δευτέρα στην μία, θα γίνει η πολύ βασική προσομοίωσης και θα πάνε όλα καλά.»

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα έχουμε συνολικά τέσσερις ομάδες που θα κάνουν 275 τέστ ημερησίως στα Χανιά. «Δεν μιλάμε για τυχαία δειγματοληψία, μιλάμε για στοχευμένους ελέγχους που θα γίνονται με βάση το QR code που θα έχουν όλοι οι επιβάτες μπαίνοντας στη χώρα. Με βάση αυτό, θα έχει γίνει η επιλογή ποιους από αυτούς θα τεστάρουμε και σε 24 ώρες θα έχουμε τα αποτελέσματα για να μπορούμε να τα διαχειριστούμε.»

«Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας , αντιλαμβανόμαστε και είναι άμεση προτεραιότητα το θέμα της οικονομίας και του ανοίγματος του τουρισμού αυτό θα γίνει όμως χωρίς καμία έκπτωση στην Δημόσια Υγεία. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει να έρχονται οι ταξιδιώτες αλλά ο γενικός πληθυσμός και όλοι εκείνοι που θα τους υποδεχτούν να παραμείνουν ασφαλείς.»

Αν υπάρχει ενδιαφέρον πράγματι τουριστικό από μια χώρα, την ίδια στιγμή αν η χώρα αυτή μπορεί να δημιουργήσει επιδημιολογικό πρόβλημα την επόμενη μέρα στο τόπο μας, νομίζω ότι προέχει να είμαστε εγκρατείς και να πάμε με σταθερά βήματα.

Ακόμη ο κύριος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η επιτροπή επιδημιολόγων σε σχέση και με τα σχετικά υπουργεία θα εκδώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα τις ανάλογες εγκυκλίους και έρευνες για τις ανοιχτές πολιτισμικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων εντάσσονται και τα πανηγύρια.

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την σύσκεψη και η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι :

«Ανοίγουμε με ασφάλεια και με αισιοδοξία, ήδη οι πρώτες πτήσεις που έρχονται καταγράφονται γεμάτες. Πλην Σουηδίας όλες οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες έχουν κλείσει αεροπλάνα για να έρθουν, και από την Νορβηγία και από την Δανία και από την Φιλανδία. »

«Όλοι ξέρουμε ότι θα περάσουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες φέτος αλλά τουλάχιστον να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί.»

5 thoughts on “Στα Χανιά ο Νίκος Χαρδαλιάς – Σύσκεψη παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη | Photos + Video

  1. Ότι λέγαμε, ξενοδόχοδήμαρχοι, μεγαλοπαράγοντες φωτογραφίες , μόστρα με προβοσκίδες και ο Χαρδαλιάς να προαλείφεται για αναβάθμιση στον επερχόμενο ανασχηματισμό, ουσία όμως μηδέν. Δεν έπρεπε δηλαδή αυτός πρώτος να κανει συναντησεις με τα ψηφιακα μεσα. Αλήθεια τα καλιτσουνια είναι με σπανάκι ή μόνο μυζήθρα?

  2. Γιατί είναι προδότες, δοσίλογοι
    Έτσι έκαναν οι πρόγονοι τους, βλέπε οικογένεια…
    Ένα δρόμο στην πατρίδα τους τα Χανιά, δεν έκαναν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook