Στα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης – Επισκέφθηκε τα εμπορικά καταστήματα της πόλης | Photos+Video

στα-χανιά-ο-νίκος-ανδρουλάκης-επισκέ-1497121

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων αλλά και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης πραγματοποίησε επίσκεψη σε εμπορικά καταστήματα των Χανίων, όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με στελέχη και κοινωνικούς φορείς σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο των Χανίων, με την κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από τουριστικά και οικονομικά θέματα.

Ο κ Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της χώρας από τα πολύ υψηλά ενοίκια που καλούνται πια οι πολίτες να πληρώνουν.

Ενα πρόβλημα που ξεκίνησε, όπως είπε από το 2015.

Για το κόστος ενέργειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ειδικά στην Κρήτη υπάρχει αποκλεισμός των πολιτών από τις ενεργειακές κοινότητες, οι οποιες θα διασφάλιζαν σταθερό κόστος για πολλά έτη, ενώ ως λύση βλέπει την πράσινη μετάβαση. «Αν είχαμε περισσότερες ΑΠΕ και λίγο λιγνίτη, δεν θα ήμασταν τόσο εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο, που το κόστος έχει εκτοξευθεί. Ο Μητσοτάκης όμως, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν τα μεγάλα συμφέροντα στον χωροβάτη ενέργειας που δεν ήθελαν να συμβεί αυτό», ανέφερε στους συγκεντρωμένους.

«Η τουριστική ανάπτυξη όπως είναι σήμερα είναι μη βιώσιμη, γιατί καταπονείται ο φυσικός πλούτος ενώ δεν επωφελούνται αρκετοί. Το μεγάλο εμπόδιο είναι ότι δεν υπάρχει μια πολιτική που να συνδέσει την αγροτική παραγωγή της χώρας με τον τουρισμό.

Ελάχιστοι γεύονται μεταποιημένα ελληνικά προϊόντα, όταν έρχονται εδώ», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μίλησε ακόμα για τεράστια αδυναμία στο ΕΣΥ και ότι «είναι ανάγκη να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πως είναι επιβεβλημένο να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες το κράτος σε ενα νησί όπως η Κρήτη, με μεγάλο πληθυσμό που τα καλοκαίρια διπλασιάζεται».

Για την τιμή του ρεύματος, ο κ Ανδρουλάκης είπε ότι η χώρα μας είναι η μοναδική όπου το ρεύμα χρεώνεται στον καταναλωτή με βάση την χρηματιστηριακή τιμή κατά 100%,οταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι από μονοψήφιο ως 20%, ενώ το υπόλοιπο παραμείνει σταθερό.

Μίλησε για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που εφάρμοσαν τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία με τέτοιο τρόπο που άφησαν απροστάτευτο τον καταναλωτή.

Αργότερα, στις 13:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και στις 13:30 θα μεταβεί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 20:00, θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην πλατεία του Βατόλακκου του Δήμου Πλατανιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook