Στα Χανιά σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης – Θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο

στα-χανιά-σήμερα-ο-γιάνης-βαρουφάκης-669641

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής και πρόεδρος του «ΜΕΡΑ 25» Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Το άλλο τώρα. Αντιμέτωποι μ’ ένα εναλλακτικό παρόν». 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 στο Καφέ «Κήπος» στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κώστας Λουλουδάκης, συγγραφέας

Μάριος Διονέλης, δημοσιογράφος

Ανάγια Σαρπάκη, αρχαιολόγος

και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αν το 2008 είχαμε αφήσει τον καπιταλισμό να καταρρεύσει, θα μπορούσε να τον έχει αντικαταστήσει σήμερα µια αυθεντικά ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία; Με τι θα έμοιαζε; Ποιοι θα την οικοδομούσαν;

Βρισκόμαστε στο 2025. Τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, τρεις φίλοι τυχαία ανακαλύπτουν ότι το 2008 ο χωροχρόνος χωρίστηκε σε δύο τροχιές. Τη δική µας. Κι ένα Άλλο Τώρα, όπου τα γεγονότα του 2008 πήραν εντελώς διαφορετική τροπή, οδηγώντας σ’ έναν κόσμο αντίστοιχο µεν µε τον δικό µας, αλλά εντυπωσιακά εκδημοκρατισμένο. Χωρίς αφεντικά. Χωρίς τράπεζες. Χωρίς χρηματιστήρια. Χωρίς ψηφιακούς κολοσσούς. Χωρίς δισεκατομμυριούχους. Χωρίς κρατικό αυταρχισμό.

Οι τρεις φίλοι –η Αμερικανίδα Εύα, νεοφιλελεύθερη οικονομολόγος, η Αγγλίδα Άιρες, µαρξίστρια-φεµινίστρια και μονίμως αντιφρονούσα, και ο Κρητικός Κώστας, ιδιοφυΐα μηχανικός ψηφιακών τεχνολογιών που σιχαίνεται τη δύναμη της Big Tech– μελετούν µε ανοιχτό το στόμα την παγκόσμια τεχνο-εξέγερση του 2009-2013 που, στο Άλλο Τώρα, γέννησε τη διεθνή, μετακαπιταλιστική συγκυρία.

Εξετάζουν µανιωδώς την παράλληλη κοινωνία όπου οι εταιρείες ανήκουν ισότιµα σ’ όλους τους εργαζόµενους, το βασικό εισόδηµα καθώς κι ένα βασικό κληροδότηµα είναι δικαιώµατα κάθε ανθρώπου, η στέγη κοινωνικοποιείται και οι αγορές είναι περισσότερο ελεύθερες τώρα που ο καπιταλισµός πέθανε. Κάπου εκεί, όµως, οι τρεις φίλοι καλούνται να πάρουν µια σκληρή απόφαση που τους φέρνει µπροστά σε αµείλικτο δίληµµα.

Ρηξικέλευθο τόσο στη µορφή όσο και στο όραµά του, Το Άλλο Τώρα συνδυάζει την επιστηµονική φαντασία και τον πλατωνικό διάλογο µε τη λογοτεχνία για να δείξει ότι υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισµό, ενώ ταυτόχρονα µας φέρνει αντιµέτωπους µε το µεγαλύτερο ερώτηµα: Μέχρι πού είµαστε διατεθειµένοι να φτάσουµε για να την κατακτήσουµε;

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook