Στα Χανιά ο επόμενος σταθμός του ντοκιμαντέρ «Στην άλλη άκρη του κόσμου»

στα-χανιά-ο-επόμενος-σταθμός-του-ντοκι-1766314

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Στην άλλη άκρη του κόσμου” μας υποδέχονται στο εμβληματικό “Μεγάλο Αρσενάλι” στα Χανιά για μια εκδήλωση με θέμα την ιστορία της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από την έρευνα που έχει γίνει στο πλαίσιο της υλοποίησης του ντοκιμαντέρ, ακολουθώντας έτσι βήμα προς βήμα τη διαδρομή των Ελλήνων προς τη μακρινή Αυστραλία. Ξεκινώντας από τους πρώτους που έφτασαν εκεί το 19ο αιώνα και φτάνοντας στο σήμερα.

Αυτή είναι η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Κρήτη, μετά την πρώτη στο Ηράκλειο η οποία σφραγίστηκε από τα έντονα συναισθήματα που βίωσε το κοινό. Η ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία έχει πολλά κεφάλαια που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ο πόνος, η ελπίδα, η ματαίωση και η επιθυμία για ζωή και εξέλιξη εναλλάσσονται και ουσιαστικά περιγράφουν κάθε ιστορία μετανάστευσης ανεξάρτητα το σημείο εκκίνησης και τον προορισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Νίκος Παντερμαράκης και τη δημοσιογραφική έρευνα η Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της EyeQ Creative Media Productions και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθείστε το ντοκιμαντέρ «Στην άλλη άκρη του κόσμου» σε Facebook και Instagram για να ζήσετε από κοντά κάθε λεπτομέρεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού.

Επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ για περισσότερες λεπτομέρειες:

Την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ υποστηρίζουν:

Περιφέρεια Κρήτης, Metaxa Hospitality Group, Minoan Lines, Πλαστικά Κρήτης, Super Market Χαλκιαδάκης, Μονή Τοπλού, Νερά Ρούβας.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «Στην Άλλη άκρη του Κόσμου»

Στο ντοκιμαντέρ «Στην άλλη άκρη του κόσμου» βλέπουμε την ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook