Στα Χανιά και ο Σταθάκης: «Καμιά πληγείσα περιοχή δε θα μείνει χωρίς την άμεση αρωγή και στήριξη της πολιτείας»

στα-χανιά-και-ο-σταθάκης-καμιά-πληγεί-820074

«Καμιά πληγείσα περιοχή δε θα μείνει χωρίς την άμεση αρωγή και στήριξη της πολιτείας», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από τα Χανιά, όπου βρέθηκε χτες και σήμερα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία.

Ο κ. Σταθάκης επισκέφτηκε τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φώτη Καζάση, με τον οποίο συζήτησαν τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται για την κατά το δυνατό συντομότερη και καλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώθηκε για τη λειτουργία του συντονιστικού με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο, ιδίως για τα σημεία που χρήζουν επείγουσα αντιμετώπιση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα τμήματα του ΒΟΑΚ, για τα οποία ο ΟΑΚ εμπλέκεται στην εκπόνηση των μελετών (Πλατάνι, Καλάμι, Σταλός, Γαλατάς και Μαυρομούστακο Κισάμου).

«Ο συντονισμός των Υπουργείων και η αντίδραση της Περιφέρειας ήταν καθοριστική ώστε την επαύριο να έχουμε άμεσες θετικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές της Κισάμου. Ο Υπουργός βρέθηκε και στη γέφυρα που κατέρρευσε κοντά στον οικισμό Μουρί Βουλγάρω, συνοδευόμενος από κατοίκους της περιοχής, τον Δήμαρχο Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και μηχανικούς του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι έχουν σταλεί για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτατη συμπλήρωση τεχνικών δελτίων αναγκαίων επειγόντων έργων.

Στο σημείο της γέφυρας ο Υπουργός διαπίστωσε πως όχι μόνο η ισχύς της θεομηνίας αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας (μπαζωμένα ρέματα, καταπατήσεις κ.ά.) είχαν ως συνέπεια εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μένουν αποκομμένοι οι οικισμοί της περιοχής.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η πολιτεία έχει ήδη ξεκινήσει ταχύτατα τις καταγραφές των ζημιών και την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου όπου επείγει. Τόνισε δε πως καμιά πληγείσα περιοχή δε θα μείνει χωρίς την άμεση αρωγή και στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε πρόχειρες λύσεις-“μπαλώματα”, αλλά να εφαρμόσουμε τα ενδεδειγμένα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook