Στα Χανιά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» | Photos + Video

στα-χανιά-η-μαργαρίτα-θεοδωράκη-παρο-1322812

Στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ), στα Χανιά βρέθηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου της βιβλίου, «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού».

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, με τον ιδιαίτερο συγγραφικό και ποιητικό λόγο της, αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα, που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνοντας δίπλα στον «δέσμιο άγριων λύκων» Μίκη Θεοδωράκη.

«Τα δικά μου τα παιδικά χρόνια ήταν ένα κυνηγητό γιατί περάσαμε την εποχή της Χούντας, ο μπαμπάς κρυβόταν, ήταν στην ασφάλεια, στην φυλακή, στην εξορία κι εμείς ακολουθούσαμε μέχρι που φύγαμε για εξωτερικό, το σκάσαμε. Είχαμε περιπετειώδη ζωή. Μία εδώ και μία εκεί.

Από εκείνα τα χρόνια το πιο εντυπωσιακό ήταν όταν ζήσαμε στην Ζάκυνθο στο βουνό πάνω. Ήταν ένα χωριό που μόλις είχαν ηλεκτροδοτήσει. Ήταν σαν να είχα ζήσει στον 19ο αιώνα» δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κατά την έναρξη της παρουσίασης του βιβλίου της.

«Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού είναι κάτι πολύ γενναίο» επεσήμανε ο παρουσιαστής του βιβλίου και δημοσιογράφος, Γρήγορης Βαλλιανάτος και συνέχισε «η Μαργαρίτα είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος. Το γράφει, το επαναλαμβάνει και επιμένει. Ο Μίκης είναι εδώ, στον Γαλατά, θα είναι μαζί μας πάντα θα μας τραγουδάει θα μας συντροφεύει, θα μας μορφώνει και οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού είναι ένας τρόπος για να καλλιεργήσουμε τις αναμνήσεις όλων μας» κατέληξε.

«Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν μας ανοίγει μία χαραμάδα στην ζωή της οικογένειας αυτής, μας ανοίγει ένα παράθυρο, ένα παράθυρο που μας επιτρέπει να δούμε τα συναισθήματα που βιώνει ένα κορίτσι σε μία οικογένεια που ζούσε με την βαλίτσα συνεχώς πίσω από την πόρτα.

Το να ζει κάποιος υπό την σκέπη, την σκιά και την μεγάλη δράση του Μίκη Θεοδωράκη είναι αναμφίβολα κάτι που δύσκολα θα το καταλάβουμε.

Η πένα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη βρίσκει διέξοδο στο χαρτί και έχουμε την ευκαιρία να μπούμε λίγο σε αυτή την οικογένεια, να μπούμε σε αυτόν τον ψυχισμό και να αντιμετωπίσουμε μία σπουδαία προσωπικότητα μέσα από τα μάτια της αθωότητας ενός παιδιού, της κόρης του» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης.

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο δημοσιογράφος, Γρήγορης Βαλλιανάτος, ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και συντονιστής ήταν ο σκηνοθέτης, Μανώλης Παπαδάκης.

Δείτε την παρουσίαση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook