Στα Χανιά η Λίνα Μενδώνη – Υπέγραψε τη σύμβαση για την αξιοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου Χανίων | Video + Photos

στα-χανιά-η-λίνα-μενδώνη-υπέγραψε-τη-1401751

Στα Χανιά βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η Υπουργός προχώρησε στην υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων συμβάσεων, για την μελέτη αξιοποίησης σημαντικών έργων όπως η Βίλα Σβάρτς και η Βίλα Πολογιώργη, καθώς και την Ανατολική Τάφρο και την ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, συνολικού κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η Υπουργός τόνισε την αξία των ενετικών τειχών τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν στο σύνολό τους. Σχετικά με την αποκατάσταση των βιλών, ανέφερε ότι προσθέτουν υπεραξία στην πόλη σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Σε ότι αφορά τα Νεώρια τονίστηκε η ανάγκη αξιοποίησής τους, με την Υπουργό να επισημαίνει ότι αποτελούν ένα όνειρο για τα Χανιά, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε ότι προχωράει η μελέτη αποκατάστασης των Νεωρίων αλλά και την χρηματοδότηση του Προμαχώνα Μοτσενίγκο.

O Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης  από τη μεριά του διαβεβαίωσε ότι «τα έργα αυτά εντάσσονται στο νέο περιφερειακό πρόγραμμα κι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μετά τις μελέτες που χρηματοδοτούνται από το τρέχον πρόγραμμα».

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως τα έργα της περιφέρειας που έχουν ωριμάσει ή υλοποιούνται με το Υπουργείο Πολιτισμού και του Δήμου, φανερώνουν τη σημασία που αποδίδεται στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. «Συμπληρώνεται το πολιτιστικό απόθεμα των Χανίων και συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους τόσο από το τωρινό όσο κι από το επόμενο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Στη συζήτηση επίσης τέθηκε και το ζήτημα των επικείμενων εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων εντός του 2022, χωρίς να δίνεται ακριβής ημερομηνία, με την κυρία Μενδώνη να επισημαίνει κατά την σύσκεψη, ότι θα μπορούσαν να γίνουν και τώρα αλλά η διεθνής συγκυρία δεν το επιτρέπει.

zarpanews.gr

One thought on “Στα Χανιά η Λίνα Μενδώνη – Υπέγραψε τη σύμβαση για την αξιοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου Χανίων | Video + Photos

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ 300 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΟΣ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΖΩΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.. ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook