Στα Χανιά η Κινέζα πρέσβειρα: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για τον κορωνοϊό»

στα-χανιά-η-κινέζα-πρέσβειρα-κάναμε-ό-996844

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσούι προσκεκλημένη στο πλαίσιο της δράσης Welcome Chinese με αντικείμενο συνεργασίες στον τουριστικό και τον διατροφικό τομέα.

Όπως ήταν φυσικό η Κινέζα πρέσβειρα ρωτήθηκε για τον κορωνοϊό στη χώρα της εκφράζοντας την άποψη ότι αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί εντός της Κίνας, τονίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση της χώρας της έκανε μέχρι σήμερα ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει.

Η ίδια τόνισε: «Με τα πιο αυστηρά και ολοκληρωμένα μέτρα που έχουμε εφαρμόσει, θα προστατεύσουμε τις ζωές και την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και βέβαια όλου του κόσμου. Και μπορώ να πω ότι αυτές τις ημέρες έχουμε σημειώσει πρόοδο. Ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύονται αυξάνεται και ο αριθμός των πιθανών κρουσμάτων μειώνεται. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα το ελέγξουμε, θα το αντιμετωπίσουμε εντελώς».

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό, ειδικά σε ό,τι αφορά την έλευση Κινέζων στην Ευρώπη η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα ανέφερε ότι «τώρα απαγορεύουμε τις οργανωμένες ομάδες προς το εξωτερικό. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν επειδή δεν θέλουμε να έχουμε καμιά εξαίρεση, κάποιου πιθανού κρούσματος. Αλλά θα σταματήσουμε πολύ σύντομα την απαγόρευση, πιστεύω, και δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό».

Για την τουριστική συνεργασία

Ειδικά για την έλευση Κινέζων τουριστών από τη χώρα της προς την Ελλάδα η κ. Τσούι τόνισε: «Πιστεύουμε ότι μετά την ασθένεια θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη της σχέσης μας, όπως έχουμε ανακοινώσει πέρυσι, θα διοργανώσουμε το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και της Κίνας. Το δεύτερο εξάμηνο και του χρόνου θα αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα. Αλλά, όπως πάντα έλεγα στους Έλληνες φίλους μου, η Κρήτη πρέπει να κάνει περισσότερες παρουσιάσεις και διαφημίσεις στην Κίνα. Να προσεγγίσετε περισσότερους τουρίστες εδώ. Και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στην Κίνα για ταξίδια, μπορείτε να κάνετε διαφημίσεις ηλεκτρονικές. Είναι μια καινούργια τάση, διαδικτυακή».

Η κ. Τσούι επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου συζήτησε με τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο τις δυνατότητες επέκτασης του προγράμματος εκμάθησης κινεζικών ώστε να γίνονται δεκτοί στα κινεζικά πανεπιστήμια όχι μόνο φοιτητές αλλά και δημότες των Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook